ΟΑΕΔ: 42.751 δικαιούχοι της ενίσχυσης των 400 ευρώ δεν έχουν υποβάλει ΙΒΑΝ - Νέα παράταση

featured image

Συνολικά 42.751 δικαιούχοι της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ δεν έχουν υποβάλει ΙΒΑΝ, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να αποφασίσει ακόμη μια παράταση, την τελευταία. Συγκεκριμένα, καταληκτική ημερομηνία θα είναι η Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 23:59.

Έως τώρα, 87.249 (67%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους του ποσού που προβλέπεται στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού, έχουν υποβάλει ΙΒΑΝ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.


Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν ΙΒΑΝ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου – δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας – κατά το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως και την 25η Νοεμβρίου 2020 – παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.