H Diageo λανσάρει νέο δεκαετές σχέδιο δράσης για τη βιωσιμότητα

featured image

Σήμερα, η Diageo, η εταιρεία που παράγει το Johnnie Walker, τη Smirnoff και τη Guinness, ανακοίνωσε μία σειρά από 25 τολμηρούς και φιλόδοξους στόχους στα πλαίσια του πλάνου δράσης της «Κοινωνία 2030: Πνεύμα Ανάπτυξης». Το πλάνο έχει στόχο να δημιουργήσει ένα θετικό αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2030, εντός της «Δεκαετίας  Δράσης» των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Διαθέτοντας μακρά ιστορία ESG προόδου (Environmental, Social & Governance-ESG) παγκοσμίως, η Diageo θα επικεντρώσει τη δράση της στα επόμενα 10 χρόνια σε 3 βασικούς τομείς, επιλεγμένους προσεκτικά προκειμένου να ευθυγραμμίζονται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs): την προώθηση της θετικής κατανάλωσης αλκοόλ, την προάσπιση της ένταξης και της διαφορετικότητας και την πρωτοπορία σε βιώσιμες πρακτικές σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής της λειτουργίας. 

Ο Ivan Menezes, Chief Executive, της  Diageo δήλωσε: «Ως μία διεθνής εταιρεία, δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας για να προστατεύσουμε το μέλλον του πλανήτη αλλά και να δείξουμε το δρόμο σε άλλους. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τα επιτεύγματα βιωσιμότητας και υπευθυνότητας της Diageo μέχρι σήμερα και αυτό το νέο, φιλόδοξο σχέδιο δράσης μας προκαλεί να επιτύχουμε περισσότερα κατά την κρίσιμη δεκαετία έως το 2030.»

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος «Κοινωνία 2030: Πνεύμα Ανάπτυξης» περιλαμβάνουν:

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ

Έως το 2030, η Diageo θα προσεγγίσει μέσω των μαρκών της, περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους με μηνύματα για τη μετριοπαθή κατανάλωση αλκοόλ Θα αλλάξει την συμπεριφορά 5 εκατομμυρίων οδηγών σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση και Θα εκπαιδεύσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους σχετικά με τους κινδύνους της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους μέσω του προγράμματος «SMASHED», ένα βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της Diageo που πλέον διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους.

ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Η Diageo θα συνεχίσει να ισχυροποιεί τις ήδη δυνατές επιδόσεις της ως προς την ένταξη και την διαφορετικότητα, θέτοντας μία κορυφαία φιλοδοξία για τα δεδομένα του κλάδου, που είναι να αυξήσει την εκπροσώπηση διαφορετικών εθνοτήτων στην ηγεσία της στο 45% έως το 2030 και την συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στο 50%. Επιπλέον, η Diageo θα παρέχει εκπαίδευση και δεξιότητες σε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους, προκειμένου να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ακμάζοντος τομέα φιλοξενίας χωρίς αποκλεισμούς.


Ο Ivan Menezes επισήμανε ότι: «Θέτοντας στόχους τόσο για το γένος, όσο και για την εθνικότητα έως το 2030, πιστεύω ότι μπορούμε πραγματικά να καταρρίψουμε τα εμπόδια και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση μιας πιο ποικιλόμορφης και επιτυχημένης μακροπρόθεσμης επιχείρησης  και κοινωνίας».

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Diageo έχει δεσμευτεί να εργαστεί προς ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αξιοποιώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα, σε όλο το φάσμα των άμεσων επιχειρηματικών λειτουργιών της και συνεργάζεται με τους προμηθευτές της για τη μείωση των έμμεσων εκπομπών άνθρακα κατά 50%, Ως το πρώτο βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, τα διάσημα αποστακτήρια της Diageo στην Σκωτία, Oban και Royal Lochnagar θα έχουν και τα δύο ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το τέλος του 2020, ενώ η Diageo θα επιδιώξει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές στην Ινδία έως το 2025, Μέχρι το 2030, η Diageo θα διασφαλίσει ότι σε κάθε ποτό που παράγει θα χρησιμοποιεί 30% λιγότερο νερό για να το φτιάξει σε σχέση με σήμερα και θα επιτύχει θετικό αποτύπωμα στις βασικές της υδάτινες λεκάνες, αλλά και τις κοινωνίες που βρίσκονται υπό πίεση, Θα παραδώσει επίσης περισσότερα από 150 κοινοτικά έργα νερού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων έργων που αφορούν στην πρόσβαση σε καθαρό νερό, την αποχέτευση και την υγιεινή, Η Diageo θα υποστηρίξει πάνω από 150.000 μικροκαλλιεργητές με νέες τεχνικές καλλιέργειας για την αναμόρφωση γαιών και την ανάπτυξη βιοποικιλότητας, και Έως το 2030 θα διασφαλίσει ότι χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένη ύλη στις πλαστικές της συσκευασίες και ότι το 100% των συσκευασιών της θα είναι ανακυκλώσιμο.

Επιπλέον, η Diageo λανσάρει την παγκόσμια πλατφόρμα «Sustainable Solutions», η οποία θα παρέχει χρηματοδότηση μη μετοχικών κεφαλαίων σε start up εταιρείες και εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να αναπτυχθούν και να βοηθήσουν τη Diageo να συνεχίσει να ενσωματώνει τη βιωσιμότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις μάρκες της. Με αυτή την πλατφόρμα η Diageo θα διανείμει πόρους και εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο, υποστηρίζοντας μικρές εταιρείες και επιχειρηματίες να αναπτύξουν και να εμπορευματοποιήσουν τις καινοτομίες τους, ώστε  και τα δύο μέρη να μπορέσουν να επωφεληθούν και να αξιοποιήσουν μελλοντικές δυνατότητες.

Σχολιάζοντας το σχέδιο δράσης «Κοινωνία 2030: Πνεύμα Ανάπτυξης», ο David Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Diageo Ν. Ευρώπης δήλωσε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε την κληρονομιά των ιδρυτών μας και να ευημερούμε έχοντας θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες που λειτουργούμε, μέσα από κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας. Το πλάνο Κοινωνία 2030: Πνεύμα Ανάπτυξης είναι μία τολμηρή δέσμευση εκ μέρους της Diageo προς την δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου χωρίς αποκλεισμούς. Εμείς στην περιφέρεια της Νότιας Ευρώπης, στηρίζουμε αυτή την ισχυρή δέσμευση, η οποία αποτελεί και τον πυρήνα της στρατηγικής μας. Μας καθοδηγεί στο παρόν και θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί και τα επόμενα χρόνια».

Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σ’ όλη τη γη.

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.