Εμβόλιο κορονοϊού: Εγκρίθηκαν οι κλινικές δοκιμές της AstraZeneca – Θα συμμετάσχουν 150 άτομα

featured image

Η βρετανό-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού μαζί με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έλαβε την έγκριση από το ρωσικό υπουργείο Υγείας για να πραγματοποιήσει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών στην Ρωσία.

Στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου AZD1222 θα συμμετάσχουν 150 άτομα και θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα ιατρικά ιδρύματα στην Αγία Πετρούπολη και στην Μόσχα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κρατικού μητρώου φαρμακευτικών σκευασμάτων του ρωσικού υπουργείου Υγείας.


Η Μόσχα έχει υπογράψει συμφωνία με την AstraZeneca, για την παραγωγή του εμβολίου στην Ρωσία.

Η AstraZeneca, σε ανακοίνωση της την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι κλινικές δοκιμές του εμβολίου είναι σε εξέλιξη στη Βρετανία και τη Βραζιλία, οι δοκιμές του αρχικού σταδίου βρίσκονται εν εξελίξει στην Νότιο Αφρική και οι περαιτέρω δοκιμές προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

Η Ρωσία επίσης αναπτύσσει μια σειρά δυνητικά εμβόλια κατά του Covid-19 ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του πρώτου ρωσικού εμβολίου που εγκρίθηκε στην Ρωσία και πήρε την ονομασία Sputnik V.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.