Κορονοϊός: Τα τέσσερα πλάνα της Euroleague για την ολοκλήρωση της

featured image

Τις λύσεις στο πρόβλημα που έχει βάλει ο κορονοϊός, ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση, σκέφτονται στη Euroleague.

Η δράση έχει σταματήσει από τις 12 Μαρτίου και κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε θα ξεκινήσει. Κανείς, βέβαια, δεν είναι σε θέση να πει ούτε το πώς θα συνεχιστεί η διοργάνωση από τη στιγμή που θα αρχίσει ξανά, με τον επιχειρησιακό διευθυντή της Euroleague, Εντ Σκοτ, να αναλύει στην ισπανική El Pais τα πλάνα που υπάρχουν.

«Τα σενάρια είναι επί του παρόντος… άπειρα, όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες. Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε», είπε αρχικά και συνέχισε.


«Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων. Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση».

Μπερδεμένα, επομένως, τα πράγματα στη Euroleague, ο επιχειρησιακός διευθυντής της οποίας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του προχωρώντας σε λεπτομέρειες.

«Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12. Το συγκεκριμένο διάστημα εγγυάται την υγεία των αθλητών».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.