Μπαρτομέου: Γλιτώνουμε 16 εκατ. ευρώ τον μήνα από τις περικοπές

featured image

Λίγες ώρες αφότου ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε την συμφωνία των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα για τις περικοπές μηνιαίων μισθών της τάξεως του 70% λόγω του κορονοϊού, ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου ευχαρίστησε δημοσίως τους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής ομάδας για την προδιάθεσή τους, μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα «Mundo Deportivo».

«Την Παρασκευή (20/3), με τον Όσκαρ Γκράου (σ.σ. εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου) κάναμε τηλεδιάσκεψη με Μέσι, Μπουσκέτς, Πικέ και Σέρτζι Ρομπέρτο και τους είπαμε ότι θέλαμε να μειώσουν τον σταθερό μισθό για όσο θα διαρκέσει η Κατάσταση Συναγερμού και είπαν ναι από την πρώτη στιγμή» αποκάλυψε ο πρόεδρος της Μπάρτσα, εξηγώντας ότι η απάντηση άργησε δέκα ημέρες, γιατί «έπρεπε να μιλήσουν και με τους υπόλοιπους παίκτες».


Όπως εξήγησε ο ισχυρός άνδρας των Μπλαουγκράνα, «είναι 14 εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη ομάδα (σ.σ. ποδοσφαίρου) και άλλα δύο εκατομμύρια από τις άλλες ομάδες (μπάσκετ, χάντμπολ, χόκεϊ με πατίνια, ποδόσφαιρο σάλας), επειδή πρόκειται για τον σταθερό μισθό, και όχι για τα διάφορα μπόνους. Συνολικά, 16 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα (σ.σ. αν κρατήσει τρεις μήνες, δηλαδή, 56 εκατομμύρια συνολικά). Αν η Κατάσταση Συναγερμού κρατήσει ένα μήνα, η μείωση είναι της τάξεως του 5,75% του ετήσιου μισθού. Αν διαρκέσει 45 μέρες, ένα 8,6% και αν κρατήσει δύο μήνες, που δεν το πιστεύουμε, ένα 11,5%».

Ο «Μπάρτο» παραδέχθηκε ότι υπάρχουν παίκτες της ομάδας μπάσκετ που διαφωνούν με την μείωση, δεν αποκάλυψε τα ονόματά τους, αλλά προέβλεψε ότι «στο τέλος θα συμφωνήσουν και αυτοί».

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.