Η επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί για τον κοροναϊό

featured image

Είναι πλέον γνωστό, λες και είναι ανθρώπινος νόμος, πως ό,τι μεγάλο συμβεί στον κόσμο θα συνοδευτεί τάχιστα από σενάρια γι’ αγρίους.

Λες και δεν φτάνει η ήδη τραγική πραγματικότητα.

Και για τον κοροναϊό το ίντερνετ ξεσπάθωσε και πάλι. Κι αν κάποιες θεωρίες συνωμοσίας είναι σχετικά ακίνδυνες, ή εντελώς ανόητες, υπάρχει και μία που έπιασε τον στόχο της. Είναι ήδη «θεσμός» στη συνωμοσιολογική ρητορεία.

Πως ο κοροναϊός φτιάχτηκε δηλαδή στο εργαστήριο, έχοντας ακόμα και κατοχυρωμένη πατέντα από το 2015.

Και πως πίσω από όλα κρύβεται ο Μπιλ Γκέιτς. Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation δηλαδή.

Μόνο που ο συνωμοσιολόγος ξέχασε να μας πει ότι οι κοροναϊοί είναι οικογένεια ιών και η πατέντα, που όντως υπάρχει, είναι για ένα πιθανό εμβόλιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί σε παθήσεις του αναπνευστικού. Στα πουλιά!


Όπως κι αν έχει, η θεωρία διαδόθηκε ταχύτατα σε Facebook και Twitter από δύο ομάδες κυρίως. Τους αντιεμβολιαστές και όσους συσπειρώνονται γύρω από την ομάδα υποστήριξης του Τραμπ, QAnon.

Ένας τέτοιος είναι και ο YouTuber Jordan Sather, που βρήκε μεν την πατέντα του 2015 του βρετανικού Pirbright Institute, τη διάβασε όμως όπως ήθελε. Δεν «είδε» δηλαδή πως η προτεινόμενη θεραπεία αφορά σε πουλιά και ζώα.

Η Dr. Erica Bickerton, καθηγήτρια ζωολογίας και παθολογίας στο Pirbright, είπε άλλωστε το προφανές: πως το ερευνητικό ίδρυμα κατοχύρωσε πράγματι την πατέντα για τον κοροναϊό ώστε να μελετήσει την επίδρασή του στα κοτόπουλα.

Οι 100.000 followers του Sather στο Twitter και οι πάνω από 200.000 στο YouTube δεν νοιάζονται όμως για τέτοια. Όταν είδαν μάλιστα πως βασικός χρηματοδότης της συγκεκριμένης έρευνας ήταν το Bill & Melinda Gates Foundation, βρήκαν αμέσως τον υπαίτιο της επιδημίας.

Ο φόβος πουλά…

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.