Αυτοί είναι οι ειδικοί θάλαμοι για ασθενείς με κοροναϊό στο νοσοκομείο Αττικόν

featured image

Δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Αττικό Νοσοκομείο όπως και σε αρκετά άλλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις εκδήλωσης μεταλλαγμένων ιών, όπως ο κοροναϊός.

Οι ειδικές αυτές κλίνες του Αττικού Νοσοκομείου παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ σήμερα, Τετάρτη. Είναι πλήρως απομονωμένες από τους άλλους ασθενείς και για την είσοδο και την έξοδο των γιατρών από αυτές τηρούνται ειδικές οδηγίες και κανόνες υγιεινής.

Σημειώνεται πως στο τέλος του Ιανουαρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, άσκηση ετοιμότητας για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος του κοροναϊού 2019-nCoV.

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα ορίστηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης του αρμόδιο υπουργείου και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος στην Ελλάδα.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές. Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως «νοσοκομεία αναφοράς» είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» 3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

«Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Δείτε τις φωτογραφίες του :


Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.