Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ παίζει παιχνίδια, σηκώνει βιβλία - «Ήταν αδύνατο πριν την Αμερική», λέει ο Πατέρας

featured image

Ο μικρός ήρωας της καρδιάς μας Παναγιώτης – Ραφαήλ κάθε μέρα που περνάει κερδίζει τη μάχη για τη ζωή και όπως λέει ο πατέρας του από τη Βοστώνη ο μικρός ξανθομάλλης μπόμπιρας αντιδρά θετικά στη θεραπεία που κάνει για την ίαση της νωτιαίας μυικής ατροφίας τύπου Ι. 

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Γλωσσιώτης  οι ενδείξεις είναι παραπάνω από ενθαρρυντικές αν και κατά τους θεράποντες ιατρούς είναι νωρίς να μιλάμε για την πλήρη έκβαση της κατάστασης της υγείας του.

Ο μικρούλης Παναγιώης – Ραφαήλ μπορεί και στέκεται στα ποδαράκια του χωρίς υποστήριξη, κάθεται να παίξει ή να φάει χωρίς να καμπουριάζει ενώ πριν τη θεραπεία δεν άντεχε πάνω από 10 -15 λεπτά.

Το παιδί σταδιακά αυτονομείται, αλλάζει η ψυχοσύνθεσή του,  γίνεται χαρούμενο και παίζει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του.

Συνεχίζοντας την περιγραφή των αλλαγών στη ζωή του παιδιού του, ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ προσθέτει: «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό.

Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω» λέει ο κ. Γλωσσιώτης.

Αν όλα πάνε καλά η οικογένεια θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα σε ένα με δύο μήνες καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο αγώνας όλης της οικογένειας θα συνεχιστεί καθώς θα πρέπει να συνεχίσει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει προ της αναχώρησης στη Βοστώνη από τριών μηνών.


Το ηθικό δίδαγμα είναι πως όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα ως λαός καθώς το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ που μαζεύτηκε ήταν τεράστιο. Στα πέτρινα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες δείξαμε μεγαλοψυχία και συμπόνια δίνοντας την ευκαιρία σε ένα παιδί να μεγαλώσει φυσιολογικά και να απολαύσει ως ενήλικας τους καρπούς της μάχης που έδωσε από την αγκαλιά της μητέρας του. Ας του ευχηθούμε τα καλύτερα!

Παναγιώτης Ραφαήλ: Επιστρέφει νικητής σε λίγες μέρες στην Ελλάδα

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιώπα στον ΕΡΑ Σπορ 101,8 έδωσε ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ και ο ίδιος, γράφει στο προφίλ του

ΣΕ 20-30 ΗΜΕΡΕΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!

Μοσχοβόλησε” αισιοδοξία, πίστη και δύναμη η εκπομπή που τελείωσε νωρίς τα χαράματα… Ήταν αυτό το χαμόγελο του Παναγιωτάκη που σκόρπισε ευαισθησία, αλληλεγγύη και ελπίδα στους φίλους της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Μια βαθιά ανθρώπινη τηλεφωνική κουβέντα με τον πατερα ( φυλακα-αγγελο )του μικρούλη, Γιωργο Γλωσσιώτη, από την Βοστώνη, μας έδειξε πως αν πιστεύεις δυνατά, αν δεν σταματήσεις να παλεύεις ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό σου, τότε μπορείς “να αγκαλιάσεις” το θαύμα που ζητάς”. Έναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο άνθρωπο που παρά τον Γολγοθα που ανεβαίνει, δεν στάθηκε μόνο στον Παναγιώτη Ραφαήλ, αλλά μίλησε και για όλα τα παιδιά που κυνηγάνε το δικό τους θαύμα…

Ευχαριστώ όλους εσάς που με την συμμετοχή και τα όμορφα λόγια σας, στείλατε ακόμα περισσότερη θετική ενέργεια στον μικρούλη φίλο μας και μια αγκαλιά από ευχές για γυρίσει στην Ελλάδα, όχι μόνο όσο πιο γρήγορα γίνεται, μα πανω απ’ολα να επιστρέψει

ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.