Προληπτικά μέτρα του Δήμου Μυκόνου για την υγεία των μαθητών

featured image

Ξεκινάει από σήμερα η διάθεση των εγκεκριμένων αντισηπτικών, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την πρόληψη κατά της διασποράς της γρίπης και τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 20 δοχεία των 475ml με αντισηπτικό υγρό στα Νηπιαγωγεία και παράλληλα θα δοθούν 960 τεμάχια αντισηπτικού υγρού των 100ml για τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών μας σχολείων.

Λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων στα φαρμακεία η προμήθεια και κατ» επέκταση η διάθεση στους μαθητές θα γίνεται τμηματικά.


Η προμήθεια των εν λόγω αντισηπτικών πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κ. Κουκάς δήλωσε:

«Το θέμα της δημόσιας υγείας, ειδικά των μαθητών αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής. Ειδικά σε αυτή την περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης επιλέξαμε να χρηματοδοτήσουμε μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής την αγορά αντισηπτικών για τους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων δράσεων και πρωτοβουλιών».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.