Χαρίτσης για δήλωση Γεωργιάδη: Κυνική δήλωση, έρχεται έκρηξη πλειστηριασμών και εξώσεων

featured image

«Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας «είναι επιζήμια», δείχνει την κατεύθυνση στην οποία σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 98.9.

Σημείωσε ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας συνιστά ζήτημα που θέτει η ίδια η κοινωνία» και πως «η ΝΔ αντί να μεριμνήσει, προχωρά σε ανάλγητες δηλώσεις προετοιμασίας του κοινωνικού συνόλου για την πλήρη άρση της προστασίας και έκρηξη πλειστηριασμών και εξώσεων- δηλώσεις που φυσικά δεν έκανε προεκλογικά».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη με ακραίους κύκλους από την πλευρά των δανειστών και εφάρμοσε ένα νόμο που παράτεινε την προστασία της πρώτης κατοικίας δύο φορές», για να προσθέσει ότι «με τη λήξη αυτού του καθεστώτος, και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων, η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να βρει μία λύση αλλά το «κόβει μαχαίρι» λόγω πιέσεων από τράπεζες και funds».


«Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα γίνεται πλέον έμπρακτη», είπε αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διεθνείς μας συμμαχίες και τους διαύλους επικοινωνίας, που πρέπει να μείνουν ανοιχτοί». Σχολίασε ότι «η κίνηση αυτή της Τουρκίας, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της αναβάθμισης της αμυντικής συμφωνίας μας με τις ΗΠΑ και στην επέτειο των Ιμίων, επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή -πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί» και ότι «κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί εκ προοιμίου και σε όλα δεδομένους». «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν επέδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα», συνέχισε.

Σχετικά, τέλος, με τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» και χαρακτήρισε την τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο χώρο ως «ντροπολογία» που «αύξησε την ένταση στο ποδόσφαιρο». Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με μεγαλύτερα λάθη, προκειμένου να κατευνάσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την υπόθεση». Επίσης πως στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός «φάνηκε να αγνοεί τόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όσο και ότι η συνεργασία με τη FIFA και την UEFA έχουν ξεκινήσει από το 2016». Σχολίασε ότι «δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο», συμπληρώνοντας ότι «αναμένουμε να δούμε το σχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση και θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.