«Άθως»: Η ζωή και η καθημερινότητα των μοναχών στον Άγιο Όρος, μέσα από αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ

featured image

Το ντοκιμαντέρ «Άθως»των Peter Berdehle και Andreas Martin αφηγείται την καθημερινότητα και τις μύχιες σκέψεις των μοναχών στο Άγιον Όρος.

Στο Άγιον Όρος ζουν πάνω από 2000 μοναχοί

Στο ντοκιμαντέρ Άθως μπορείτε να πάρετε μια γεύση για την καθημερινή ζωή των μοναχών που περιλαμβάνει πληροφορίες από τη διαβίωσή τους, έως τον εκκλησιασμό τους, την προσευχή, τις καθημερινές τους εργασίες, αλλά και το μαγείρεμα και τους εορτασμούς.

Χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται κάθε χρόνο το Άγιον ΄Όρος

Χιλιάδες προσκυνητές αναζητούν το δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού προκειμένου να νιώσουν τον Θεό μέσα τους και να κάνουν μια εσωτερική ενδοσκόπηση σε ένα περιβάλλον με έντονο μυστηριακό χαρακτήρα.

Η θεματική του ντοκιμαντέρ Άθως


Η βασική θεματική γύρω από την οποία περιστρέφεται η ταινία είναι το μονοπάτι που πρέπει να βρει και να ακολουθήσει ο καθένας από εμάς. Όπως λένε οι δημιουργοί του «Πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε τις ψυχές μας, μόνο τότε μπορούμε να βοηθήσουμε και τους άλλους» είναι ένα από τα βασικά μηνύματα ενός μοναχού, ο οποίος ζει σαν ερημίτης σε μια σκήτη στο ιερό βουνό.

Ο μοναχισμός δεν σημαίνει απαραίτητα και απάρνηση των απολαύσεων της ζωής

Όπως παρουσιάζει το βίντεο Άθως όλοι οι μοναχοί δεν ζουν τόσο απόμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πατέρας Επιφάνιος που αποτελεί  ποιητικό μάγειρα που σίγουρα δεν περιφρονεί τις απολαύσεις της ζωής.

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.