Ανέβασε φωτογραφία οδηγού να παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ και τώρα της ζητά 70.000€ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

featured image

Σταθμευμένο όχημα σε θέση ΑμεΑ σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ, φωτογράφησε και ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία γυναίκα.

Σταθμευμένο όχημα σε θέση ΑμεΑ: Ο οδηγός του ζητάει 70.000 ευρώ

 

Ο οδηγός που στάθμευσε το όχημά του σε θέση αναπήρων ζητά από τη γυναίκα 70.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας και παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων.

 

Η δίκη σε βάρος της Αννίτας Αναστασάκη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με το θέμα να προκαλεί έντονη συζήτηση, αλλά και ερωτηματικά αναφορικά με την ερμηνεία του νόμου.

 

Σταθμευμένο όχημα σε θέση ΑμεΑ: Ο οδηγός του απείλησε τη γυναίκα για την παρατήρηση που του έκανε

 

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η γυναίκα εξηγεί πως έκανε προσωπική παρατήρηση στον άνδρα, για την επιλογή του να παρκάρει σε θέση αναπήρων, αλλά, όπως ισχυρίζεται, εκείνος της μίλησε ιδιαίτερα άσχημα, προβαίνοντας σε χειρονομίες και βρισιές. «Με ακολούθησε και μέχρι το αυτοκίνητό μου, όπου φόρτωνα τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και με απείλησε», είπε χαρακτηριστικά στο δελτίο.

 

Η κυρία Αναστασάκη αποφάσισε να αναρτήσει τη φωτογραφία με το όχημα του άνδρα στα social media, προκειμένου να αναδείξει την απερισκεψία του οδηγού. Ωστόσο, εκείνος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας 70.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. «Αισθάνθηκα απαίσια. Εγώ αισθάνθηκα ότι δέχτηκα η ίδια την επίθεση και από πάνω μου έκανε και αγωγή» λέει η γυναίκα στην κάμερα του ΑΝΤ1.


 

 

Σταθμευμένο όχημα σε θέση ΑμεΑ: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης

 

«Οι νέες διατάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων, τόσο βάσει του GDPR όσο και με τον Ν.4624/2019 θα ερμηνευθούν εκ νέου για την έκταση της άσκησης κριτικής για αντικοινωνικές πράξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήδη υπάρχουν σχετικές απαλλακτικές κρίσεις από ανεξάρτητα όργανα άλλων κρατών της Ε.Ε.» σχολιάζει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, που ανέλαβε την υπεράσπιση της Αναστασάκη.

 

«Η νομοθεσία προβλέπει τέτοιες δυνατότητες, επιτρέποντας ακόμη και την δημοσίευση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο του σχετικού έννομου συμφέροντος, με ειδικές εγγυήσεις χρόνου, καταλληλότητας κτλ, εφόσον βεβαίως δεν θίγονται θεμελιώδεις ελευθερίες» σημειώνει ο δικηγόρος με ανάρτησή του στο Facebook.

 

Σταθμευμένο όχημα σε θέση ΑμεΑ: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του ενάγοντα

 

«Δεν είναι δυνατόν το υποκείμενο να φωτογραφίζεται, η εικόνα του να αναρτάται στο διαδίκτυο και μάλιστα να συνοδεύεται από έναν έντονα στιγματιστικό λόγο» υποστηρίζει από την πλευρά του στο δελτίο του ΑΝΤ1, ο Σταμάτης Τερεζάκης, δικηγόρος του ενάγοντα.

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.