Φοροαπαλλαγή 25% διεκδικούν δικαστές 

featured image

Την επαναφορά της φοροαπαλλαγής του 25% επί του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματός τους, η οποία καταργήθηκε το 2017, ζητούν με ομαδικές προσφυγές τους στο Μισθοδικείο δικαστές της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Οι δικαστές επικαλούνται το γεγονός πως η επίμαχη νομοθετική διάταξη (4472/2017) για την κατάργηση της φοροαπαλλαγής αναφέρεται μόνο σε βουλευτές και όχι σε δικαστές. Κατά συνέπεια, υποστηρίζουν, η φοροαπαλλαγή του 25% εξακολουθεί να ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς .


Συγκεκριμένα, το άρθρο 71 του νόμου 4472/2017 αναφέρει: «Τα δύο τελευταία εδάφια της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ζ΄ Ψηφίσματος του έτους 1975 της Ε΄ Αναθεωρητικής Βουλής καταργούνται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2017» κι έπειτα. Το Ζ΄ ψήφισμα του 1975 κάνει λόγο μόνο για τους βουλευτές. Ειδικότερα, αναφέρει ότι η φοροαπαλλαγή παρέχεται για την κάλυψη των δαπανών παραστάσεως, κινήσεως και επικοινωνιών των βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά το θέμα της φοροαπαλλαγής απασχόλησε  το Μισθοδικείο το 2013, μετά από αγωγές δικαστικών Ενώσεων, δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τότε, το Μισθοδικείο (89/2013) είχε κρίνει ότι την φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.