Νίκος Παπαγγελής: Ο πρωταθλητής ποδηλασίας που ακρωτηριάστηκε όταν ήταν 15 ετών

featured image

Ο Νίκος Παπαγγελής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη προκειμένου να διηγηθεί τη δική του ιστορία ζωής αναφορικά με τον ακρωτηριασμό του όταν ήταν 15 ετών και τις διακρίσεις και τα μετάλλια που έλαβε με “πυξίδα” του κουράγιο του και τη δύναμη ψυχής που διαθέτει.

Ο νεαρός 20χρονος αθλητής περιέγραψε πώς αντιμετώπισε τα νέα δεδομένα, πώς μπήκε η ποδηλασία στη ζωή του, με αποτέλεσμα σήμερα να προετοιμάζεται για τους προσεχείς Ολυμπιακούς αγώνες.

Το οστεοσάρκωμα που του άλλαξε τη ζωή 

Ο Νικος Παπαγγελής ένιωσε στα 15του χρόνια ένα απλό πόνο στο αριστερό του πόδι ο οποίος  αποδείχθηκε πως ήταν οστεοσάρκωμα, ένα είδος καρκίνου των οστών πάνω στο γόνατό του. Μονόδρομο αποτέλεσε το χειρουργείο και ο ακρωτηριασμός του προκειμένου να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή κάτι που αρχικά το αποδέχτηκε στωικά και μετά με τεράστια θέληση και διάθεση να φανεί μαχητής της ζωής.


Στα πλαίσια της συνέντευξής του στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” είπε: «Άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι θα μου συμβεί όταν μπήκα μέσα και είδα τ’ άλλα παιδιά που δεν είχαν μαλλιά. Νόμιζα ότι είχα κάποιο πρόβλημα λόγω μπάλας και ότι θα έκανα το χειρουργείο και θα ήμουν αργότερα μια χαρά» και πρόσθεσε: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που μπήκα στο ιατρείο για να με εξετάσουν οι γιατροί πως ήταν ένα κοριτσάκι δίπλα μου που της έπαιρναν μυελό των οστών και “κοκάλωσα”. Άρχισα να κλαίω και να νιώθω ότι δεν ξέρω τι θα μου συμβεί».
Δύο χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας σειράς τυπικών εξετάσεων διαγνώστηκε ξανά με οστεοσάρκωμα, αυτή τη φορά πιο βαθιά στο γόνατό του. Μετά το χειρουργείο ένιωθε το πόδι του πολύ βαρύ ενώ είχε ακρωτηριαστεί.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης που συγκλόνισε όλους τους τηλεθεατές στην Ελεονώρα Μελέτη:

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.