Η πιο ιδιόρρυθμη εκκλησία στην Ελλάδα, οι 12 τρούλοι και το μυστήριο με το χτίσιμό της

featured image

Ιδιόρρυθμη εκκλησία – Χρήσιμες πληροφορίες: Πρόκειται για έναν ναό, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία. Η ύπαρξή του είναι γνωστή από το 19ο αιώνα και έπειτα. Ο λόγος γίνεται για την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Η εκκλησία είναι κτισμένη ανάμεσα στα Δολιανά και την Κρανιά Ασπροποτάμου στην Καλαμπάκα, στα βλαχοχώρια των Τρικάλων.

Η προαναφερθείσα εκκλησία αποτελεί ένα ιστορικό κτίσμα, με δώδεκα τρούλους και ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική. Βρίσκεται σε ένα ελατόδασος, χωρίς να έχει αγιογραφίες στο εσωτερικό της. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η συγκεκριμένη εκκλησία είναι πετρόχτιστη.

Ιδιόρρυθμη εκκλησία – Χρήσιμες πληροφορίες: Ακολουθούν τέσσερις φωτογραφίες από την πιο ιδιαίτερη εκκλησία της Ελλάδος

Ιδιόρρυθμη εκκλησία – Χρήσιμες πληροφορίες: Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από την πιο ιδιαίτερη εκκλησία της Ελλάδος


Click to Instagram !

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Μέσα σε ένα κατάφυτο ελατόδασος, ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο, σε περιμένει λοιπόν μια εξαιρετική έκπληξη: ένας από τους πιο αξιόλογους μεταβυζαντινούς ναούς της χώρας μας, εκεί στις σκιές των δέντρων. Πετρόχτιστη και επιβλητική, η ορεινή Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού Δολιανών συμβάλλει κι αυτή στη γαλήνη του τοπίου. Βρίσκεται ανάμεσα στα Δολιανά και την Κρανιά Ασπροποτάμου στην Καλαμπάκα, στα βλαχοχώρια των Τρικάλων. Όταν διαβείς όμως τις πύλες της, θα σε συνεπάρει η μη αγιογραφημένη μεγαλοπρέπεια της λίθινης κατασκευής της, ένα χαρακτηριστικό που δεν συναντάς συχνά σε εκκλησίες της Ελλάδας. #doliana #kalabaka #kalampaka #trikala #thessaly #church #hellas #greece #instatravel #travelgreece #instagreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις 28 Ιαν, 2020 στις 1:50 πμ PST

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.