Κατάθεση Μανία για τη Novartis: Δεν γνωρίζω καμία αξιόποινη πράξη

featured image

Με την κατάθεση του Νίκου Μανία, υπεύθυνου τιμολόγησης φαρμάκων, συνεχίστηκε σήμερα η προανακριτική για τη Novartis. «Δεν γνωρίζω καμία αξιόποινη πράξη και κανένα πολιτικό πρόσωπο», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο μάρτυρας.

Ο κ. Μανίας εξήγησε γιατί υπάρχουν διαφορές στις καταθέσεις του στη Δικαιοσύνη με όσα δήλωσε σήμερα στην προανακριτική, διευκρινίζοντας ότι υπέγραψε τις καταθέσεις χωρίς να τις διαβάσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των μελών της επιτροπής.

Επίσης, έγινε γνωστό από την κυρία Τουλουπάκη ότι έχει ασκηθεί εις βάρος του Νίκου Μανία δίωξη για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Σχολιάζοντας την κατάθεση, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν τα εξής: «Με τη σημερινή του κατάθεση ο κ. Μανίας επιβεβαίωσε και τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Νοβάρτις.


Επέμεινε και δεν ανακάλεσε ούτε στο παραμικρό τις τέσσερις καταθέσεις που έδωσε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Με βάση αυτές τις καταθέσεις επιβεβαιώνονται οι παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων της Νοβάρτις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι τιμές για 40 φάρμακα βρέθηκε να είναι παράνομα αυξημένες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία γεγονός που σύμφωνα με υπολογισμούς κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 65 εκατ. ευρώ.

Κατέθεσε ότι μετά τις αποκαλύψεις του στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, εκφοβισμούς, προπηλακισμούς καθώς και ότι άγνωστοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι ήταν πολύ λογικό να του κάνει επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις η κα Τουλουπάκη για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων και πως αυτό εννοούσε όταν νωρίτερα, μίλησε για πιέσεις από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.