Κυριάκος Μητσοτάκης: Γελοία η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

featured image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και πριν επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο μίλησε στο Atlantic Council, όπου εκεί μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε νομικά άκυρη και γελοία τη συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας – Λιβύης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι σαφώς νομικά άκυρη, αλλά είναι και γεωγραφικά γελοία. Μπορείτε απλά να κοιτάξετε τον χάρτη για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Και, φυσικά, η συμφωνία προβλέπει ότι τα νησιά μας, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, δεν έχουν ΑΟΖ, κάτι που αντιβαίνει σε ό,τι γνωρίζουμε ως προς το διεθνές δίκαιο».


Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τον EastMed αναφέροντας: «O EastMed είναι η πιο σημαντική ενεργειακή πηγή που θα διαθέτει η Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια και είμαστε χαρούμενοι για την υπογραφή της Συμφωνίας».

Αναφορά έγινε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας πως υπάρχουν θέματα ακόμη για να λυθούν μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, αλλά υπάρχει στήριξη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.