Σε καραντίνα λόγω κοροναϊού οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Κίνα

featured image

Όσοι Γερμανοί φεύγουν από την Κίνα και επιστρέφουν στην πατρίδα τους θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη χώρα, λόγω του νέου κορωναϊού.

«Όλοι όσοι φτάνουν στη Φρανκφούρτη με αεροπλάνο θα φροντίζονται και θα διατρέφονται για τις επόμενες 14 ημέρες, και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί», δήλωσε η Άνε Γιαντς, υφυπουργός του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενσωμάτωσης της Έσσης, την Τετάρτη (29/01) στη Φραγκφούρτη.

Για τις ακριβείς συνθήκες καραντίνας γίνονται εντατικές συζητήσεις με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση του κρατιδίου της Έσσης, διότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι κανένας που κινδυνεύει από λοίμωξη δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στη Γερμανία ή στο εξωτερικό.


Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών αναμένει «τις επόμενες ημέρες» μια ειδική πτήση της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα μεταφέρει Γερμανούς από το Ουχάν. Ο επικεφαλής του υγειονομικού τμήματος της Φραγκφούρτης, Ρενέ Γκότσαλκ, δήλωσε ότι όλοι οι επαναπατριζόμενοι από την επαρχία Χουμπέι θα μπορούσαν υποθετικά να είχαν επαφή με τους μολυσμένους.

Η περίοδος επώασης είναι κατά μέσο όρο 7 έως το πολύ 14 ημέρες.

Σε περίπτωση που κάποιο άτομο νοσήσει κατά την πτήση, θα εισέρχεται αυτόματα στο σταθμό μόλυνσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανκφούρτης. Βάσει των όσων μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γκότσαλκ εκτιμά πως ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω κρούσματα μόλυνσης από τον κορωναϊό στη Γερμανία μετά τα τέσσερα επιβεβαιωμένα .

Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, αναμένει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την απομάκρυνση Γερμανών από την Κίνα μπορεί τις επόμενες ώρες.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.