Στρατηγικής σημασίας ταξίδι σε Σαουδική Αραβία και Αραβικά Εμιράτα προγραμματίζει ο Μητσοτάκης

featured image

Δεν περνάει εβδομάδα που να μην πραγματοποιεί τουλάχιστον ένα ταξίδι εκτός Ελλάδος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των διεθνών επαφών που πραγματοποιεί προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων τους που επί της ουσίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρες που έχουν ταχθεί κατά της ασκούμενης πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό θα μεταβεί στο Ριάντ τη Δευτέρα προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία.


Το κλίμα είναι τόσο καλό που η τοπική κυβέρνηση έχει ζητήσει να αναπτύξουμε στο έδαφός της συστοιχία αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, λόγω των απειλών που δέχεται από το γειτονικό Ιράν.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία στηρίζουν μεταξύ άλλων τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ο οποίος είχε επισκεφθεί προ ημερών την Αθήνα.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.