Ευρωκοινοβούλιο: Τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Αγοράς της ΕΚΤ

featured image

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «εξαιρετικά σημαντική τροπολογία» του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τη μη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων της ΕΚΤ και στην ποσοτική χαλάρωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με tweet που ανάρτησε ο κ. Παπαδημούλης, στην ψηφοφορία της Επιτροπής ECON, «το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων (PSPP), παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε η Ελλάδα όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους και παρά την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές ομολόγων».

Η ψηφοφορία της Επιτροπής ECON, αφορούσε την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2018 και θα οδηγήσει σε σχετικό ψήφισμα της Ολομέλειας του ΕΚ, που θα διεξαχθεί από τις 10 ως τις 13 Φεβρουαρίου.


Σημαντική τροπολογία του Δημ. Παπαδημούλη για τα ελληνικά ομόλογα υπερψήφισε η Επιτροπή ECON του Ευρωκοινοβουλίου – Το ΕK εκφράζει λύπη για το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων της ΕΚΤ.https://t.co/m7wL5XAKhn pic.twitter.com/tp6pJ3fBJK

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) 29 Ιανουαρίου 2020

Με την ίδια τροπολογία, το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την ΕΚΤ να εξηγήσει «για ποιον λόγο δεν έχει ακόμη διενεργήσει επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, κάτι που συνιστά προϋπόθεση για τη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση».

Στην ίδια ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν άλλες 7 τροπολογίες του Δημήτρη Παπαδημούλη, με τις οποίες τονίζεται, μεταξύ άλλων, «η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως ραχοκοκαλιάς της ευρωπαϊκής οικονομίας, η εξαιρετική σημασία της ατζέντας του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, καθώς και η ανάγκη περισσότερης διαφάνειας στα προγράμματα αγορών της ΕΚΤ», προσθέτει ο αντιπρόεδρος του ΕΚ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.