Κοροναϊός: Ο φόβος της επιδημίας «χτύπησε» και το κέντρο της Αθήνας

featured image

Ο φόβος του κοροναϊού έχει λάβει παγκόσμια διάσταση και κατά τα φαινόμενα έχει επηρεάσει και τη χώρα μας.

Μετά τις άκρως ανησυχητικές εξελίξεις στην Κίνα, με τον αριθμό των θυμάτων να έχει ανέλθει περίπου σε 170 ανθρώπους και τα κρούσματα να πλησιάζουν τα 7.700, η επιδημία έχει θέσει τις Αρχές των χωρών καθώς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε κατάσταση συναγερμού.

Η εξάπλωση του ιού έχει επηρεάσει τις χώρες που συνορεύουν με την Κίνα αλλά και τις μετακινήσεις εντός και εκτός της ασιατικής χώρας.

Εξαιτίας μάλιστα και του μεγάλου αριθμού πολιτών της Κίνας που κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα, αλλά και των μεγάλων τουριστικών εισροών, η ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού έχει φτάσει και στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από τον πιο εμπορικό δρόμο, την οδό Ερμού, όπου περαστικοί αλλά και τουρίστες έχουν φροντίσει να προμηθευτούν ειδικές χειρουργικές μάσκες, φοβούμενοι την επιδημία.


Επαναπατρίζονται 300 Ευρωπαίοι που βρίσκονται στην Ουχάν

Από το αεροδρόμιο της Μπέιζια, στη νότια Πορτογαλία, ξεκίνησε το ταξίδι του το πρωί της Πέμπτης αεροσκάφος A380 το οποίο αναμένεται να επαναπατρίσει τουλάχιστον 300 Ευρωπαίους πολίτες από την Ουχάν την πόλη της Κίνας όπου ξεκίνησε η φονική επιδημία του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών, το αεροσκάφος αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρωπαϊκή επιχείρηση που πραγματοποιείται με τη μεγαλύτερη διακριτικότητα σε συνεργασία με το Πεκίνο.

«Αναμένουμε να επαναπατρίσουμε κάπου 350 Ευρωπαίους επιβάτες, υπηκόους διαφόρων χωρών, Πορτογάλων συμπεριλαμβανομένων», δήλωσε στο Sic Noticias ο Αντώνιος Ευθυμίου, ο Έλληνας κυβερνήτης του A380 της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρίας Hi Fly το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μπέιζια, στην περιοχή Αλεντέιζου, 170 χλμ. νότια της Λισαβόνας.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.