Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα

featured image

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που αρνούνται να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα ή περιορίζονται στην κατανάλωση συγκεκριμένων επιλογών από τις οποίες δύσκολα «ξεφεύγουν». Ωστόσο, η επιλεκτικότητα των παιδιών στο φαγητό έχει συχνά ως αποτέλεσμα την κατανάλωση περιορισμένης ποικιλίας τροφίμων και φαγητών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση διατροφικών ελλείψεων.

Τι μπορούν, λοιπόν, να κάνουν οι γονείς προκειμένου να εμπλουτίσουν το διαιτολόγιο του παιδιού τους και να πετύχουν διατροφική ποικιλία και θρεπτική ισορροπία; Στην πραγματικότητα, η επιστημονική βιβλιογραφία έχει αναδείξει διάφορες τεχνικές που φαίνονται να είναι αποτελεσματικές ως προς αυτή την κατεύθυνση, άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό.

Μία από αυτές συνδέεται με τον τρόπο που παρουσιάζεται ένα νέο τρόφιμο στα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως όταν ένα «δύσκολο» τρόφιμο συνδυάζεται με μια αγαπημένη γεύση των παιδιών, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτό.

Συνεπώς, δοκιμάστε να προσφέρετε ένα καινούργιο τρόφιμο συνοδευόμενο από κάτι που ήδη αρέσει στο παιδί σας και μην επιμείνετε στο να το δοκιμάσει, καθώς η «πίεση» μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά. Δείξτε υπομονή και επιμονή, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, έως ότου το παιδί σας δοκιμάσει το τρόφιμο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.