Απρόοπτα πίσω από το χρυσό γεύμα δικαστικών σε ταβέρνα – «Άρχισε να μου τα μασάει»!

featured imageΟι τηλεφωνικές απάτες δεν σταματούν, αφού οι επιτήδειοι οι οποίοι έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστους πολίτες, είναι ουκ ολίγοι. Αυτή τη φορά, η είδηση έρχεται από την ιδιοκτήτρια μιας ταβέρνας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου... η οποία παραλίγο να πέσει θύμα απάτης από έναν άγνωστο ο οποίος της τηλεφώνησε και της ζητούσε επίμονα τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού και τα στοιχεία της εταιρείας της.

[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Και όλα αυτά γιατί θα έκανε το… τραπέζι σε 20 δικαστικούς. Όπως καταγγέλλει η 46χρονη στο neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης: «Με πήρε τηλέφωνο στο μαγαζί ένας άντρας ο οποίος μου συστήθηκε και μου είπε ότι τηλεφωνούσε από το Μόναχο της Γερμανίας. Σε πρώτη φάση ήταν πολύ πειστικός. Μου είπε ότι είναι ξεναγός και ότι θέλει να κλείσει ένα τραπέζι για 20 άτομα. Όμως επειδή είναι σημαντικοί άνθρωποι, το τραπέζι θα έπρεπε να είναι καλό».
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, «ήθελε να έχουμε ένα πολύ καλό μενού. Του ετοίμασα εγώ μία πρόταση, λοιπόν, και μου είπε ότι θα ήθελε και κάτι παραπάνω. Έβαλα κι εγώ κάποια φαγητά επιπλέον και είπαμε ότι θα ξαναμιλήσουμε το απόγευμα». Όπως αναφέρει η 46χρονη, ο δράστης την ξαναπήρε στις 17:00 και «άρχισε να μου λέει ότι για το τραπέζι θέλει ένα συγκεκριμένο κρασί το οποίο είναι ακριβό. Μάλιστα επεσήμανε ότι το ποτό θα έρθει από τη Φλώρινα και κοστίζει 800 €. Του εξήγησα ότι δεν μπορώ να διαθέσω αυτά τα χρήματα και αν ήθελε, να έφερνε ο ίδιος το επιθυμητό κρασί. Τότε άρχισε να μου τα “μασάει”. Μου ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού μου και στοιχεία. Όμως από όλη τη συζήτηση, δεν ήταν ξεκάθαρος. Έτσι, του είπα να ξαναπάρει αργότερα για να το σκεφτώ». Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας δηλώνει ότι εκεί… στράβωσε το πράγμα και το… χρυσό γεύμα των δικαστικών, δεν έγινε ποτέ! «Όταν με ξαναπήρε τηλέφωνο έπειτα από δύο ώρες, άρχισε να με προσβάλλει. Να μου λέει ότι δεν καταλαβαίνω και ότι τον έχω κουράσει. Εμένα με υποψίασε όλη αυτή η συμπεριφορά. Ειδικά όταν του ζήτησα τηλέφωνο επικοινωνίας και δε μου έδινε, τότε κατάλαβα ότι πρόκειται μάλλον για απάτη». Σύμφωνα με την 46χρονη, από εκείνη τη στιγμή ο επιτήδειος που λίγο έλειψε να την εξαπατήσει, δεν την ενόχλησε ξανά ενώ «ψάχνοντας στο διαδίκτυο, διάβασα ότι και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά». Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι γιατί το κύκλωμα απάτης παραμονεύει και στοχεύει να αποσπάσει χρήματα… [/expander_maker]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.