Ο ψυχεδελικός βάτραχος και τα οφέλη του για την… υγεία

featured image

Τα βήματα της ευτυχίας φαίνεται να είναι απλά: πετάγεσαι ως τον ποταμό Κολοράντο των ΗΠΑ και ψάχνεις για ένα άσχημο βατράχι με λαδί χρώμα.

Ζουλάς το δέρμα του μέχρι να βγάλει το λευκό παχύρρευστο δηλητήριό του και το μαζεύεις, αφήνοντάς το να αποξηραθεί. Και τέλος το καπνίζεις.

Αν όλα αυτά φαίνονται τρελά, αυτό μας λέει να κάνουμε μια νέα μελέτη αν θέλουμε να έχουμε υγεία, ευεξία και ευφορία!

Δημοσιευμένη τον Σεπτέμβριο του 2019 στην ιατρική επιθεώρηση «Psychopharmacology», η έρευνα βρήκε πως μία και μόνο μία εισπνοή από το αποξηραμένο έκκριμα του συγκεκριμένου βατράχου, γνωστού κοινώς ως «ψυχεδελικός βάτραχος», επιφέρει μόνιμα αποτελέσματα ικανοποίησης από τη ζωή, μειώνοντας ταυτοχρόνως τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Ο βάτραχος ζει σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από τις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ ως και τα βόρεια του Μεξικού και έχει αναπτύξει αυτή την τοξική ουσία ως τρόπο άμυνας κατά των θηρευτών του.

Μόνο που το έκκριμα περιέχει μια εξαιρετικά παραισθησιογόνα ουσία, η οποία όταν αποξηραίνεται και μετατρέπεται σε κρυσταλλική σκόνη μπορεί να εισπνευστεί. Γνωστός ήδη από τους προκολομβιανούς πολιτισμούς της Αμερικής, ο βάτραχος αναλύθηκε από τη μελέτη του ολλανδικού Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και βρήκαν στο πείραμα πως τα ευεργετικά αποτελέσματα διατηρούνται για εβδομάδες μετά την εισπνοή. Μετά τον μήνα μάλιστα, τα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο εμφανή.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να κάνουν κλινικές δοκιμές, καθώς οι θεραπευτικές εφαρμογές της τοξικής ουσίας λογίζονται κατακλυσμιαίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.