ΔΕΘ: Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στις Επιστήμες Υγείας

featured image

Τις θέσεις της Janssen για τη συμβολή της καινοτόμου φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Υγεία παρουσίασε ο Μάκης Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος και Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η «καινοτομία δημιουργεί οικονομικές και κοινωνικές υπεραξίες που συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα και περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος υγείας, στο πλαίσιο μιας υγιούς και στενής συνεργασίας Πολιτείας και επιχειρήσεων, προς όφελος των ασθενών και των πολιτών ευρύτερα».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Μ. Παπαταξιάρχης υπογράμμισε την «καθοριστική συμβολή των καινοτόμων φαρμάκων σε συνδυασμό με την ιατρική ακριβείας, στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και στην πλήρη μεταμόρφωση της ζωής των ασθενών με σοβαρές παθήσεις. Παράλληλα τόνισε πως «οι επενδύσεις στην καινοτομία και οι συνεπαγόμενες αναβαθμισμένης φροντίδας υπηρεσίες υγείας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την κοινωνική πρόοδο που χρειάζεται η χώρα μας».

Τέλος δε, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι κλινικές μελέτες για τη χώρα μας όχι μόνο «ως εισροή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, αλλά και ως μεταφορά καινοτόμου τεχνογνωσίας στην ελληνική αγορά φαρμάκου και φυσικά δυνατότητα πρόσβασης περισσότερων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Maria Raad, Αντιπρόεδρος Customer & Digital Strategy της Janssen EMEA, στην ομιλία της με τίτλο «Μεταμορφώνοντας ψηφιακά τον τομέα της Υγείας» παρουσίασε μερικές από τις επικρατέστερες τάσεις της ψηφιακής επανάστασης στην υγεία, όπως τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση, μεγάλα δεδομένα και αναλυτική, καθώς και τις εφαρμογές τους (ψηφιακά εργαλεία για τους ασθενείς, αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων στη θεραπευτική). Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της ψηφιακής επανάστασης στην ανάδειξη του ενημερωμένου ασθενούς, καθώς και στη συμβολή της στην μετάβαση από την εποχή του «θεραπεύειν» στην εποχή του «προλαμβάνειν».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Μάθετε περισσότερα στο janssen.com/greece. Ακολουθήστε μας στο twitter: JanssenGlobal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.