Ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές σύντομα στη Βενεζουέλα θέλει ο Κατάινεν

featured image

Οι τελευταίες εκλογές στη Βενεζουέλα ούτε ελεύθερες ούτε αξιόπιστες ήταν. Πρέπει σύντομα να γίνουν αξιόπιστες και δημοκρατικές εκλογές στη χώρα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει πριν λίγες ημέρες η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το θέμα έθεσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Εμπορίου με θέμα «το μέλλον της Ευρώπης, προκλήσεις και ευκαιρίες», τις οποίες ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Κατάινεν να ξεκαθαρίσει τη θέση της Ευρώπης απέναντι σε όσα πρωτοφανή και αντιδημοκρατικά, όπως είπε, συμβαίνουν στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν πρέπει να μείνει απούσα αλλά πρέπει να είναι εξαιρετικά παρούσα.

«Η κυρία Μογκερίνι, πριν λίγες ημέρες, είπε πως οι τελευταίες εκλογές δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε αξιόπιστες και δεν νομιμοποιούνται δημοκρατικά. Η ΕΕ στηρίζει τη σημερινή Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας που εκπροσωπεί τη χώρα δημοκρατικά. Πρέπει σύντομα να γίνουν αξιόπιστες και δημοκρατικές εκλογές. Μιλάμε για δημοκρατίες και δημοκρατικές αρχές, για ανθρώπινα δικαιώματα και επομένως η θέση μας είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό» επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.