Τσίπρας: Έχουμε την ηθική και την πολιτική δύναμη να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας

featured image

«Μπροστά μας έχουμε ακόμα σκληρές μάχες, έχουμε όμως και την ηθική και την πολιτική δύναμη να ολοκληρώσουμε τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία και να προχωρήσουμε σε σειρά σημαντικών κοινωνικών και θεσμικών τομών», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Βλέποντας συνολικά την εικόνα της Ευρώπης είναι η αίσθησή μου ότι ο ευρωπαϊκός Νότος, όχι όλος, αλλά η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα αποτελούν οάσεις σε μια πολιτική έρημο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη οδηγείται δυστυχώς σε λάθος κατεύθυνση, σε επικίνδυνους δρόμους».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Γιατί, είπε, για πρώτη φορά αυτό που διακυβεύεται δεν είναι απλά οι πολιτικές ισορροπίες και η κοινωνική συνοχή εξαιτίας της ηγεμονίας των νεοφιλελεύθερων ιδεών, αλλά αυτό που διακυβεύεται είναι υπαρξιακό για την Ευρώπη. «Υπάρχει ο κίνδυνος οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της ακροδεξιάς να πάρουν σημαντικό προβάδισμα στις επικείμενες ευρωεκλογές», ανέφερε.

Πρόκειται για μια νέα δεξιά που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δίνει στίγμα μέσα στο ΕΛΚ, είπε αναφερόμενους στους Κουρτς, Λεπέν κ.α.

«Η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και του αντιπροέδρου Γεωργιάδη, του κ. Βορίδη και του κ. Σαμαρά που είναι ο ιδεολογικός ινστρούκτορας αυτής της μετατόπισης, είναι ένα διαφορετικό κόμμα από αυτά που είχαμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη».

Μιλώντας για το ευρωπαϊκό τοπίο είπε ότι αυτή η νέα δεξιά -που είχε περιγράψει νωρίτερα- με μια στροφή στην εθνική περιχαράκωση και στην εθνικιστική ρητορική, αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες και στοχεύει στην καθιέρωση της ως ρυθμιστή στο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.