ΣΥΡΙΖΑ: Υλοποιήσαμε μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις μας

featured image

Ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού εξέδωσε το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για υλοποίηση μιας από τις βασικότερες δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος.

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 11%, και με την κατάργηση του απαράδεκτου και άδικου υποκατώτατου μισθού στους νέους έως 25 ετών, για τους οποίους η αύξηση του μισθού φτάνει στο 27%, υλοποιείται μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Στην οποία προστίθεται: «Σήμερα, διαψεύδονται ηχηρά οι καταστροφολόγοι, όσοι κήρυτταν ότι μετά την 21η Αυγούστου δεν αλλάζει τίποτα και, ταυτόχρονα, ηττώνται όσοι επιθυμούν ένα φτηνό, κακοπληρωμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα».

«Δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων στα εισοδήματα των εργαζομένων, εφτά χρόνια μετά το 2012, όταν, εν μια νυκτί, μειώθηκε κατά 22% ο κατώτατος μισθός, και κατά 32% για τους νέους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την κανονικότητα στο πεδίο της εργασίας» σημειώνεται επίσης.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «με τη μείωση της ανεργίας, με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με την ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ και με την καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δείχνουμε έμπρακτα ότι αγωνιζόμαστε για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για τους εργαζόμενους, και ιδίως τους νέους, για όλους όσοι επλήγησαν από την κρίση και τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων χρόνων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.