Τι απαντά η Βασιλική Θάνου για τον διορισμό της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

featured image

«Έχω πλήρη συναίσθηση της υποχρέωσής μου να ασκήσω να καθήκοντά μου, ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής με αμεροληψία και αντικειμενικότητα και να διαφυλάξω το κύρος και τη ανεξαρτησία της θεσμικής αυτής θέσης» σημειώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, απαντώντας στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι χθες η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι ο διορισμός της κυρίας Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι «σκανδαλώδης» και ότι διασύρει διεθνώς την χώρα μας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Στην απάντησή της, η νέα πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής τόνισε ότι η Ελλάδα εξήλθε από τα μνημόνια και εισήλθε σε τροχιά ανάπτυξης. Όπως επισημαίνει, ο υγιής και αποτελεσματικός ανταγωνισμός συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη και κατά συνέπεια ο πρόεδρος της αρχής Ανταγωνισμού έχει καθοριστικό ρόλο.

«Γι" αυτό μεγάλο μέρος των πολιτών πιστεύει ότι πίσω από όλες αυτές τις προσχηματικές σε βάρος μου αιτιάσεις, περί δήθεν έλλειψης αντικειμενικότητας από μέρους μου, υποκρύπτεται ο φόβος ορισμένων προσώπων, ότι θα διοικήσω και την Αρχή Ανταγωνισμού με την ίδια αποτελεσματικότητα που υπέδειξα και στις προηγούμενες θέσεις, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα μεγάλης καθυστέρησης και παραγραφών, που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν όπως εντοπίστηκαν και στην έκθεση αξιολόγησης του ΟΟΣΑ του 2018, φαινόμενα τα οποία κατ´ αποτέλεσμα ευνοούσαν ορισμένα οικονομικά επιχειρηματικά συμφέροντα», υπογραμμίζει.

Δείτε την ανακοίνωση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς και επιστολή της που απέστειλε προς την επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ:

Η ανακοίνωση της Βασιλικής Θάνου

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.