Ντράγκι: Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» χωρίς να καταστραφούν οι τράπεζες

featured image

To ζήτημα των κόκκινων δανείων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες αλλά χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα, επισήμανε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε καταρχήν πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι αντικείμενο των διαβουλεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Σε γενικές γραμμές, όμως, ανέφερε πως η ΕΚΤ δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά ενός διακανονισμού που θα βοηθούσε όσους όντως έχουν πρόβλημα αποπληρωμής, ωστόσο έγκειται στην Επιτροπή να αποφανθεί εάν η όποια λύση βρεθεί είναι σύμφωνη με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

«Από τη μια υπάρχουν όσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα φτώχειας και από την άλλη οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» είπε, σημειώνοντας ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία θα πρέπει να βοηθηθούν, χωρίς όμως να «καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα».

Σε άλλη ερώτηση για το πότε θα αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι αυτό θα γίνει όταν τα ελληνικά ομόλογα γίνουν επιλέξιμα και σήμερα, όπως είπε, δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.