Κεφαλογιάννη: Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που τόσο πρωθυπουργοί είχαν πει όχι

featured image

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα αναφέρεται η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, δηλώνοντας με νόημα πως «η ψηφοφορία της Παρασκευής δεν ήταν μία συνηθισμένη ψηφοφορία επί ενός νομοσχεδίου όπου δικαιολογούνταν διαφοροποιήσεις».

«Προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα της Συμφωνίας, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα μας και καλέσαμε κάθε έναν από τα μέλη του Κοινοβουλίου να πουν το ιστορικό "όχι"», αναφέρει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείσα εάν έχουν πλέον θέση στη ΝΔ βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων που υπερψήφισαν τη Συμφωνία.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Σχετικά με το εάν εφόσον η ΝΔ διαχειριζόταν μία αντίστοιχη συμφωνία θα επιτύγχανε σύνθετη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία, η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει: «Μα η εθνική γραμμή, ήδη από το Βουκουρέστι το 2008, ήταν αυτή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή την εθνική γραμμή ακολούθησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις, αρνούμενες παράλληλα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των Σκοπίων για τη γλώσσα και την εθνικότητα. Μέχρι που ήλθε ο κ. Τσίπρας και είπε ναι εκεί που τόσο πρωθυπουργοί είχαν πει όχι».

«Δεν σχηματίζεται η νέα Αριστερά με υλικά από κόμματα της λαϊκής Δεξιάς» προσθέτει, σημειώνοντας ότι «ως προς τη νέα διαχωριστική γραμμή που επιθυμεί να χαράξει, όπως δηλώνει, ο κ. Τσίπρας, αυτή της "αριστεράς-δεξιάς" αμφιβάλω εάν θα πείσει τους πολίτες».

Επιπλέον, η κ. Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «μετά τη λαίλαπα του μνημονίου που δοκίμασε τα κόμματα που κυβέρνησαν, κατά κύριο λόγο, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και κυρίως την επέλαση του λαϊκισμού με αποκορύφωμα την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, η Ελλάδα έχει ανάγκη να επιστρέψει σε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας, καθαρών θέσεων και ορθού λόγου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.