Κουτσούμπας: Πραξικόπημα ΗΠΑ και συμμάχων τους στη Βενεζουέλα

featured image

Mε τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Περισσό.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα και καταδικάστηκαν οι «πραξικοπηματικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη χώρα και οι γενικότερες επεμβάσεις κατά των λαών της Λατινικής Αμερικής».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «πραξικόπημα των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών τους κυβερνήσεων στην Αμερική, καθώς και για επεμβάσεις της Ε.Ε. και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων», και για «στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και του εκπροσώπου τους Γκουαϊντό, που αυτό-αποκαλείται πρόεδρος της χώρας». Σημείωσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές, τις επεμβάσεις και υποδείξεις ιμπεριαλιστικών χωρών και οργανισμών ενάντια στη Βενεζουέλα.

Τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας είναι ο Νικολάς Μαδούρο και επανέλαβε την «αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στο βενεζουελάνικο λαό, που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση και έχει αυτός και μόνο την ευθύνη να καθορίζει ο ίδιος την τύχη της χώρας του».

Το ΚΚΕ, τέλος, απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση ότι αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ότι απορρίπτει τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς για την επιβολή από τα έξω ενός «μεταβατικού προέδρου» - μαριονέτα, να καταδικάσει χωρίς μισόλογα την επέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.