Και επισήμως από 1η Φεβρουαρίου στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός

featured image

Κατώτατο μισθό για τους υπαλλήλους στα 650 ευρώ τον μήνα, κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες στα 29,04 ευρώ και κατάργηση του κατώτατου και του υποκατώτατου μισθού με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου προβλέπει η υπουργική απόφαση, που υπέγραψε σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού κάνουμε πράξη την κορυφαία δέσμευση που είχε αναλάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων και ειδικά των νέων, μέσω της κατάργησης της ρατσιστικής ηλικιακής διάκρισης του υποκατώτατου μισθού» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού μετά από σχεδόν μία δεκαετία, ιδιαίτερα μετά τη δραματική μείωση που υπέστη το 2012 κατά 22% -και 32% για τους νέους- επιστρέφουμε στους εργαζόμενους ένα μέρος από όσα τους αφαίρεσαν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περίπου 600.000 είναι οι εργαζόμενοι που θα έχουν αύξηση αποδοχών και 280.000 πολίτες θα ωφεληθούν από την αύξηση των επιδομάτων μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ που πήρε χθες το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο. Συνολικά η αύξηση του κατώτατου μισθού και των επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν θα ωφελήσει άμεσα περίπου 880.000 πολίτες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.