Γράμμα στον πρώην άντρα μου: «Σε ευχαριστώ που δεν έγινες πρώην πατέρας»

featured image

Σε αγαπώ όχι τόσο γιατί ήσουν καλός σύζυγος, όσο γιατί είσαι πολύ καλός πατέρας.

Σου είμαι ευγνώμων, όσο παράδοξο και αν ακούγεται μεταξύ πρώην συζύγων. Ο βασικότερος είναι γιατί μου χάρισες τον γιο μας που σήμερα είναι 21 ετών. Μπορεί να μην νοιαζόσουν και πολύ για μένα, δούλεψες όμως σκληρά για να μην μας λείψει τίποτα και αγαπάς το παιδί μας όσο τίποτε άλλο.

Σε ευχαριστώ που ήσουν πλάι του τις μέρες που εγώ δεν ήμουν καλά. Όσο και αν προσπάθησα, υπήρχαν φορές που ένιωθα να χάνομαι και εσύ ήσουν πάντα εκεί, να προσπαθείς να δημιουργήσεις μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του, κάτι που τελικά πέτυχες.

Όταν χωρίσαμε και έπαιρνες το παιδί σπίτι σου τα Σαββατοκύριακα, αυτή η όμορφη και δυνατή σχέση που είχατε γινόταν ακόμα πιο δυνατή. Έμαθες και τα έκανες όλα μόνος σου. Και έπλενες και μαγείρευες. Όλα δηλαδή όσα κάνει ένας γονιός. Ποτέ δεν παραπονέθηκες. Ποτέ δεν είπες πως κουράστηκες.

Μεγαλώσαμε το παιδί μας με τρόπο ο καθένας, αλλά έγινε σωστός και καλός άνθρωπος. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι κάναμε και οι δύο πολύ καλή δουλειά. Κοιτάζω παλιές σας φωτογραφίες και σας καμαρώνω. Αλήθεια. Είναι μεγάλο κεφάλαιο ο πατέρας στη ζωή ενός παιδιού. Και εσύ στάθηκες άξιος και σωστός. Το αγάπησες αυτό το παιδί και το αγαπάς και νιώθω ευτυχισμένη. Σε ευχαριστώ που αγαπάς το παιδί μας.

Σε ευχαριστώ για τις στιγμές που προσπάθησες να μοιράσεις σωστά το χρόνο σου ανάμεσα στη δουλειά και το παιδί. Που δεν θυσίασες ποτέ το παιδί για λίγες ώρες παραπάνω δουλειάς.

Σε ευχαριστώ που ήσουν δίπλα του σε γιορτές, σε αρρώστιες, στις γυμναστικές επιδείξεις, στους αγώνες, στα θεατρικά, στα πάντα. Που ήσουν παραπάνω από εντάξει στις υποχρεώσεις σου, που ενώ ο δικαστής όρισε διατροφή 300 ευρώ εσύ έδινες 600 από μόνος σου και δεν σε ευχαριστώ για τα λεφτά, αλλά για την καλή σου θέληση να μην αλλάξει η ζωή του γιου μου μετά το διαζύγιο. Να μην υποβαθμιστεί.

Σε ευχαριστώ που δεν του γνώρισες όλες τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή σου μετά τον χωρισμό μας αλλά τη μία και μοναδική. Που η μία και μοναδική ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις για το παιδί μας.

Σε ευχαριστώ που μπορεί να έγινες πρώην σύζυγος αλλά δεν έγινες πρώην πατέρας.

Πασχαλιά Κ.

[singleparent.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.