Τους γνήσιους τους ξεχωρίζεις από την συμπεριφορά και το καθαρό βλέμμα

featured image

Τους γνήσιους τους ξεχωρίζεις από την συμπεριφορά και το καθαρό βλέμμα

Ορισμένα πράγματα, ορισμένοι άνθρωποι, ορισμένες καταστάσεις, δεν χρειάζονται διευκρινίσεις, ούτε συστάσεις. Οι γνήσιοι και οι αυθεντικοί δεν χρειάζεται να πείσουν για να αποδείξουν ποιοι είναι. Είναι όλα πάνω τους, γύρω τους, μέσα τους, τόσο ξεκάθαρα, τόσο αυθεντικά, που δεν χρήζουν διαπραγμάτευσης.

Το γνήσιο μπορείς εύκολα να το αναγνωρίσεις. Το γνήσιο δεν χρειάζεται ταμπέλες, δεν χρειάζεται επιγραφές, δεν θέλει ιδιαίτερη παρουσίαση. Το γνήσιο θα σταθεί μόνο με επάρκεια, θα δηλώσει την παρουσία του χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα ξεχωρίσει ανάμεσα στο σωρό και στην μάζα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους γνήσιους ανθρώπους. Ο γνήσιος άνθρωπος έχει φυσικές και γλυκές κινήσεις και αντιδράσεις. Ο λόγος του συνήθως είναι αιχμηρός και η ματιά του σε αναζήτηση.

Δεν φιλτράρει τις απόψεις του, δεν χρησιμοποιεί τεχνάσματα και δεύτερες σκέψεις. Θα βγει μπροστά όπου χρειαστεί, θα υποστηρίξει με σθένος ότι αγαπάει και δεν θα προσαρμόσει τίποτα ανάλογα με τις συνθήκες.

Το αυθεντικό έχει πάντα την δική του βαρύτητα. Το αυθεντικό θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση, πρότυπο για αντιγραφή. Το αυθεντικό προκαλεί τον θαυμασμό, το δέος και θέτει υψηλά τα στάνταρ και τον πήχη. Το αυθεντικό είναι δύσκολο να το φτάσεις και σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να το αντιγράψεις. Όσο και αν προσπαθείς, όσο και αν το θέλεις. Το αυθεντικό ανοίγει τον δρόμο. Ανοίγει τους ορίζοντές και είναι καινοτόμο.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν λόγο, έχουν μπέσα και βαθύ συναίσθημα. Οι αυθεντικοί άνθρωποι συχνά μένουν στην σιωπή τους και αφήνουν αυτήν να μιλήσει γι αυτούς. Οι αυθεντικοί και γνήσιοι συνήθως είναι μόνοι. Είναι το τίμημα τους αυτό για την ελευθερία και το ασυμβίβαστο, που έχουν επιλέξει. Οι αυθεντικοί και γνήσιοι είναι λίγοι είναι σπάνιοι, αλλά υπάρχουν ανάμεσά μας.

Αν συναντήσεις έναν από αυτούς μην τον προσπεράσεις. Θα τον αναγνωρίσεις από τον εκκωφαντικο κρότο, που θα κάνει μόνο με την παρουσία του.

Αφιερωμένο. …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.