Καμμένος: Αν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, εγώ παραιτούμαι από υπουργός

featured image

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέπτεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης την 1η Στρατιά, όπου σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε στα ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι αν ψηφιστεί, εκείνος και οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση.

«Ως Πολιτικός Προϊστάμενος Των Ενόπλων Δυνάμεων είμαι υποχρεωμένος να αναλάβω την ευθύνη για τα εθνικά μας θέματα. Δήλωσα λοιπόν στα φυλάκια, στους Εθνοφύλακες που καταφέραμε να τους κάνουμε 22.000 σε όλη την Ελλάδα, και σε όλο το προσωπικό, ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η Συνθήκη των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος της πολιτικής ευθύνης. Θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος συνέχισε:

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Με τις τελευταίες δηλώσεις από τη μεριά της σκοπιανής ηγεσίας φαίνεται ότι αυτοί έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις. Πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην απαξίωση αυτής της συνθήκης που είναι νεκρή με τις δηλώσεις που κάνουνε και έτσι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα».

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων είπε: «Ανεξάρτητα όμως με οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας της σκοπιανής ηγεσίας: «Εγώ χαίρομαι για τις δηλώσεις αυτές γιατί δείχνουν ποιος είναι ο χαρακτήρας της πολιτικής ηγεσίας της FYROM. Οι αλυτρωτικές, προκλητικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με τον μανδύα μιας συμφωνίας που δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι και γιατί ο πρωθυπουργός είπε ότι αν οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται για παράδειγμα η ύπαρξη εθνότητας μη μακεδονικής και προτάσσεται η ύπαρξη μειονότητας, δεν θα εφαρμοσθεί η συμφωνία.

Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ καμία συμφωνία με το όνομα Μακεδονία. Και κάλεσα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Το ξεκαθάρισα και όταν πήγα στα φυλάκια ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη».

Για το πώς έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σύντομα. Το θέμα των Σκοπίων, παρά τη συμφωνία που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε πολύ πιο γρήγορα στο προσκήνιο. Υπάρχουν για εμάς θέματα που αποτελούν κόκκινη γραμμή».

«Θα κληθούμε ως ένοπλες δυνάμεις και αυτό αφορά κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό, να προστατεύσουμε μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που είχαμε ως σήμερα σαν περιοχή ευθύνης. Αναφέρομαι στις ανακηρύξεις των ΑΟΖ», επεσήμανε ο κ. Καμμένος αναφορικά με το ζήτημα των ΑΟΖ στο Αιγαίο και το Ιόνιο, καταλήγοντας: «Άλλωστε η Ελλάδα έχει υπογράψει συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες και θα ξεκινήσουν οι έρευνες για φυσικό αέριο στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.