Η 7χρονη Λίλι δεν είναι πλέον «άστεγη»

featured image

Σημεία των καιρών: το δημοφιλές αμερικανικό σόου για τα παιδιά «Sesame Street» υποδέχθηκε μια νέα κάτοικο. Την 7χρονη Λίλι, μια άστεγη, ροζ κούκλα.

Το νέο μέλος, η Λίλι, μπαίνει στην παρέα του κίτρινου Μπιγκ Μπερντ και του δίδυμου Μπερτ και Έρνι για να προσφέρει την ελπίδα στα παιδιά παγκοσμίως, που δεν έχουν μόνιμη στέγη, σημειώνει το Sesame Workshop, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πίσω από το Σέσαμι Στριτ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094622034-0"); });

Το 2011, η Λίλι έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο σόου, που έχει τιμηθεί με βραβείο Έμμυ. Εκείνη την εποχή, η οικογένειά της είχε να αντιμετωπίσει την πείνα.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά, που είναι άστεγα, συχνά εγκλωβίζονται σε έναν καταστροφικό κύκλο: έλλειψη οικονομικής στέγασης, φτώχεια, ενδοοικογενειακή βία» εξηγεί η Σέρι Ουέστιν του Sesame Workshop.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε στο να σπάσει αυτός ο κύκλος με το να δώσουμε παρηγοριά στα παιδιά, να τα ενθαρρύνουμε και να τους προσφέρουμε ελπίδα για το μέλλον».

Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τους νέους άστεγους, παγκοσμίως, τουλάχιστον 150 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 2% του πληθυσμού, είναι άστεγοι, σύμφωνα με το UN-Habitat.

Η Λίλι και η οικογένειά της θα μείνουν με φίλους στο Σέσαμι Στριτ, αφού εκείνη έχασε το σπίτι της και η δοκιμασία που θα ζήσει, στοχεύει στο να βοηθήσει τους ειδικούς να προσφέρουν στήριξη στα άστεγα παιδιά.

Η εμφάνισή της στο παιδικό σόου πυροδότησε μια διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους θαυμαστές του Sesame Street να προειδοποιούν ότι ο Όσκαρ, μια πράσινη κούκλα, που ζει σε έναν κάδο απορριμμάτων, σιχαίνεται τα ουράνια τόξα και τη σοκολάτα, αγνοήθηκε ως ένας πρωτοποριακό άστεγος αστέρας του σόου που μετρά ήδη 49 χρόνια προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.