Παππάς: Εξοικονόμηση 380 εκατ. τον χρόνο από την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων

featured image

Τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση έξι μηνών στους οργανισμούς του Δημοσίου για την υποχρέωση αποκλειστικής ανταλλαγής εγγράφων με ψηφιακό τρόπο και την αποκλειστική υποχρέωση να εκδίδουν τις διοικητικές πράξεις τους, επίσης, με τρόπο ηλεκτρονικό, εισηγήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Χαρακτήρισε την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και την ηλεκτρονική υπογραφή θεμελιακή μεταρρύθμιση, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του Δημοσίου με τον πολίτη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή, έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο. «Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, που θα διασυνδέσει 21.000 φορείς του Δημοσίου και θα αποδώσει σε δημόσιους υπαλλήλους 150.000 ψηφιακές υπογραφές. Ήδη εδώ και έναν χρόνο στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το σύστημα εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία» τόνισε.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Παππάς επικαλέστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ που δείχνει ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση 380.000.000 ευρώ τον χρόνο από την καθολική εφαρμογή τής ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και της έκδοσης διοικητικών πράξεων εκ μέρους του Δημοσίου με τρόπο αποκλειστικά ηλεκτρονικό. «Θεωρώ ότι αυτή η συγκεκριμένη μελέτη υποτιμά τα αποτελέσματα της καθολικής εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας στο Δημόσιο» σημείωσε αναφερόμενος στα αποτελέσματα που θα αποδώσει η μεταρρύθμιση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.