Ζαχαριάδης: Δεν καλούμε κανένα κόμμα να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Στον εκλογικό νόμο και στο γεγονός αν τελικά θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει τις  ψήφους που χρειάζεται αναφέρθηκε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Εκτιμώ ότι στην τελευταία φάση αυτής της διαδικασίας υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί κοινός τόπος και με τις άλλες δυνάμεις και εκτιμώ ότι και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των άλλων κομμάτων που είναι σε κάποια απόσταση μπορεί να έχουν στο εσωτερικό τους κάποιες διαφοροποιήσεις», σχολίασε σχετικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στην ερώτηση αν περιμένει αποσκιρτήσεις από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Διάβασα μία συνέντευξη του κ. Θεοχαρόπουλου ο οποίος είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίας συνιστώσας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν. Δεν ξέρω τι θα κάνει στο τέλος ο κ. Θεοχαρόπουλος αν θα υπακούσει κι αυτός στο καπέλο Βενιζέλου. Εγώ θα ήθελα να διαφοροποιηθεί θετικά. Επίσης νομίζω ότι και στο Ποτάμι, φωνές οι οποίες προέρχονται από την Αριστερά και που τα λέγαμε τόσα χρόνια ως μία δημοκρατική αλφαβήτα για το πολίτευμα και την καθημερινή ασκούμενη πολιτική και αυτοί νομίζω ότι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση».

Ο κ. Ζαχαριάδης ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί βουλευτές από άλλα κόμματα να ψηφίσουν το νόμο και απάντησε ότι «δεν καλούμε κανένα. Αλλά μου παρουσιάσατε μία εικόνα και σας λέω ότι οι άλλοι πολιτικοί χώροι στο εσωτερικό τους παρόλο που ασκούνται μεγάλες πιέσεις δεν είναι ενιαίοι και αν με ρωτάτε την προσωπική μου βούληση σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο που δεν είναι δημοσιονομικό δεν έχει πιέσεις, δεν έχει κεντρική κόντρα θα μπορούσανε να εκδηλωθούν και τέτοιες αντιθέσεις. Δεν είναι δουλειά δικιά μας να πούμε τι θα κάνει ο κάθε βουλευτής, το κάθε κόμμα, εμείς θα θέλαμε τους 200 βουλευτές».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε δυσνόητη» την στάση του ΚΚΕ. Άμεσα όμως ήρθε η απάντηση από τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος σε τηλεφωνική  παρέμβαση και απαντώντας στον Κώστα Ζαχαριάδη, υπογράμμισε ότι: «το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής κάτι που σημαίνει κανένα μπόνους για το πρώτο κόμμα και κανένα πλαφόν εισόδου στη Βουλή. Η πρόταση της κυβέρνησης δεν είναι απλή αναλογική, ο κ.Ζαχαριάδης και το κόμμα έχουν ανακαλύψει νέα μαθηματικά. Απλή αναλογική ήταν η πρόταση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτιο του 2012. Τώρα οι θέσεις που έχει ταυτίζονται απόλυτα με αυτές του Βασίλη Λεβέντη».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*