ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ξεκίνησε η διανομή: Προπληρωμένες κάρτες 150 ευρω ανά πρόσφυγα στην Θεσσαλία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ by

Ξεκίνησε η παράδοση προπληρωμένων καρτών για την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων οι οποίες και σταδιακά θα διανεμηθούν σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποβάλλει αίτηση για άσυλο.

Με στόχο τη διαχείριση της ζωής τους οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο, παραλαμβάνουν σταδιακά στα χέρια τους τις προπληρωμένες κάρτες κάθε μήνα για την αυτονόμησή τους ως προς κάλυψη των βασικών εξόδων τους.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχοντας υπό την εποπτεία του τις δομές σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία ξεκίνησε μέσω των κλιμακίων την ενημέρωση για τις προπληρωμένες κάρτες αρχίζοντας από το Κουτσόχερο.

Οι κάρτες αφορούν στην κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης των προσφύγων, όπως τρόφιμα, ρουχισμό, μετακινήσεις, φάρμακα, ιατρικά έξοδα, επικοινωνία και είδη προσωπικής υγιεινής. Λειτουργεί όπως μια χρεωστική κάρτα τραπέζης και δεν δεσμεύει τους πρόσφυγες να τη χρησιμοποιούν σε συγκεκριμένα καταστήματα.

Οι κάρτες είναι μηνιαίες και το χρηματικό ποσό που περιέχουν οι κάρτες διαβαθμίζεται ανάλογα με τα άτομα που περιλαμβάνει η οικογένεια. Για ένα άτομο το ποσό ανέρχεται στα 150 ευρώ το μήνα και φτάνει μέχρι και τα 550 ευρώ για μια οικογένεια με επτά μέλη.

Η υπεύθυνη Ανθρωπιστικών Υποθέσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού (IFRC) στην Ελλάδα, Γεωργία Τρισμπιώτη εξήγησε ότι δικαιούχοι είναι «όσοι έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου και μένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, ενώ δεν δικαιούνται όσοι δεν έχουν καταθέσει αίτημα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Go to Top
%d bloggers like this: