Τόσκας: Τριάντα χρόνια είχε να γίνει τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Πολύ πετυχημένη» χαρακτήρισε τη χθεσινή επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος ναρκωτικών στα Εξάρχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ραδιοσταθμό, επισημαίνοντας ότι «ήταν προϊόν σχεδιασμού και συλλογής πληροφοριών αρκετών μηνών».

«Ήταν μία επιχείρηση που απ” ό,τι λένε οι αστυνομικοί είχε να γίνει 30 χρόνια στην περιοχή αυτή. Εξαρθρώθηκε αυτή η ομάδα στην οποία συμμετείχαν όχι μικροδιακινητές αλλά απ” ό,τι φαίνεται είναι κάτι σοβαρότερο» δήλωσε ο υπουργός στο Πρακτορείο 104,9 fm.

«Ήταν μια επιχείρηση πολύ καλά σχεδιασμένη, πολύ καλά μελετημένη. Έγινε από περίπου 65 αστυνομικούς, δεν έγινε αντιληπτή ως την ολοκλήρωσή της, μέχρι που την ανακοίνωσα εγώ στη Βουλή που είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Γιατί έτσι, χειρουργικά πρέπει να γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις. Όχι όπως παλιά που είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες με τις κάμερες παραδίπλα» είπε.

Το θέμα, υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, είναι να σταματήσει η διακίνηση των ναρκωτικών και «να φοβηθούν αυτοί που κάνουν τόσο κακό και να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί άνετα και τα παιδιά μας να μην διατρέχουν κίνδυνο».

Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Εξαρχείων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «επί πολλές δεκαετίες, εκεί τα προβλήματα θάβονταν κάτω από το χαλί» και πρόσθεσε: «Ήταν ένας χώρος, όπου οι διάφορες κυβέρνησης έσπρωχναν τα διάφορα ζητήματα, έσπρωχναν την αδιαφορία τους και άφηναν να εξελιχθούν καταστάσεις ανεπίτρεπτες εκεί πέρα».

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ακόμη πως «δεν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα στην περιοχή» αλλά, όπως είπε, «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια ησυχία στην περιοχή».

Σημείωσε δε πως χρειάζονται και άλλα μέτρα, χρειάζονται και κοινωνικά μέτρα στην περιοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν ώστε να αποκατασταθεί κάτι που έπρεπε να αποκατασταθεί εδώ και 30 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*