Την ατζέντα της ΔΕΘ καταρτίζει το Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται το Μέγαρο Μαξίμου με συνεργάτες του πρωθυπουργού να εργάζονται πυρετωδώς για να προετοιμάσουν την ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Ίδρυμα.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Τα «ραβασάκια» των υπουργών για το έργο και τις άμεσες προτεραιότητες του εκάστοτε χαρτοφυλακίου βρίσκονται ήδη στα χέρια των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Δημήτρη Λιάκου που επεξεργάζονται τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη βάση της «δίκαιης ανάπτυξης» με κεντρικό τρίπτυχο την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.

Την ίδια ώρα, μετά το τετ α τετ που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο οποίος του παρέδωσε τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για την οικονομία, με αντίστοιχα ραντεβού συνεχίζεται το «πλέξιμο» της πρωθυπουργικής ατζέντας. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως βούλησή του είναι να έχει πλήρη εικόνα των των προβλημάτων και της Βόρειας Ελλάδας προτού μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Τούτων δοθέντων, στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα εκπροσωπηθούν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Παράλληλα, εκκρεμεί μία αντίστοιχη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, ενώ τα αιτήματα και οι προτάσεις της ΕΣΕΕ έχουν ήδη διαβιβαστεί στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σε τετ α τετ που είχαν την Τρίτη.

Η ατζέντα της ΔΕΘ πάντως θα ολοκληρωθεί όταν υπάρξει καθαρή εικόνα και για συγκεκριμένα αιτήματα της Αθήνας που έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στη συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί. Αιχμή του δόρατος είναι η κυβερνητική βούληση για διατήρηση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς αφενός θα ανακουφίσει πολίτες και επιχειρήσεις ενώ αφετέρου θα δώσει νέα ώθηση στα δημόσια έσοδα που υστέρησαν τον Ιούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*