Θεοδωράκης: Να νικήσουμε τους λαϊκιστές και τους παλαιοκομματικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Η ανακύκλωση των προσώπων φέρνει ανακύκλωση των προβλημάτων», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του διευκρινίζοντας: «Δεν πιστεύω στην συλλογική ευθύνη. Υπάρχουν αυτοί που τόλμησαν, δούλεψαν και έφεραν αποτελέσματα και υπάρχουν και αυτοί που μας χρεοκόπησαν. Μικρός τόπος είμαστε και ξέρουμε τι έχει προσφέρει ο καθένας».

Ερωτώμενος κατά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» γιατί θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της χώρας είπε: «Ο κ. Τσίπρας είναι παιδί του κομματικού σωλήνα. Μεγάλωσε σε ένα κλειστό κομματικό περιβάλλον. Δεν έχει επαφή με την αληθινή ζωή και αυτό φαίνεται από τα συνεχή λάθη που κάνει».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε εκτενέστερα στους κομματικούς μηχανισμούς λέγοντας: «Υπάρχουν κάποιοι που κληρονομούν τις έδρες. Και υπάρχουν τα παιδιά του κομματικού μηχανισμού. Υπάλληλοι των κομμάτων – δηλαδή του κράτους – που κάποια στιγμή γίνονται βουλευτές». Παράλληλα, σε ότι αφορά τον αρχηγό της ΝΔ τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει το συντηρητικό παρελθόν του κόμματος του».

Μιλώντας τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα καλύπτει όλο τον κεντρώο χώρο αλλά και τη διεκδίκηση της αρχηγίας αυτού του νέου φορέα ανέφερε: «Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και τολμηρό. Να νικήσουμε τους λαϊκιστές και τους παλαιοκομματικούς που λυμαίνονται τη χώρα, όχι μόνο τώρα αλλά για δεκαετίες. Αν όλοι οι εκσυγχρονιστές αποφασίσουμε να μπούμε σε αυτή τη μάχη, τότε ναι θα είμαι και εγώ εκεί».

Ήταν όμως κατηγορηματικός ότι η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι δεν είναι αρκετή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική. Οι νέοι μας που απέχουν. Οι πολίτες που δυσανασχετούν με τους κομματικούς μηχανισμούς εξουσίας. Μερικοί βολεύονται με το άθροισμα ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι. Εμείς όχι. Το θέμα εν ολίγοις είναι να σηκώσουμε τον κόσμο από το καναπέ του. Γι’ αυτό προσπαθεί το Ποτάμι και οι σύμμαχοι του. Μεθοδικά, ψύχραιμα και χωρίς επικοινωνιακές παράτες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*