Στη Βουλή οι καταγγελίες σε βάρος Ξανθού και Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει  ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας  Τζαβάρας  με την οποία στρέφονταν σε βάρος του υπουργού Υγείας  Ανδρέα  Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη αλλά και κατά παντός  άλλου υπευθύνου , σχετικά με το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών των  ΜΕΘ.

Η υπόθεση αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την συγκέντρωση των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των, περίπου 3.000 ,υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών  με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι μηνυτές καταγγέλλουν παρεμβάσεις στον προσωρινό κατάλογο που είχε συνταχθεί για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του επίμαχου διαγωνισμού. Πάντως, το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση παραμένει  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Έτσι, στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες , μέλη του πολιτικού γραφείου του κ. Πολάκη τα οποία φέρονται να χειρίστηκαν τους σχετικούς φακέλους, οι οποίοι περιείχαν προσωπικά δεδομένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*