Σταθάκης: Η Ελλάδα έχει διαμορφώσει ένα πλήρες σύστημα για τις ιδιωτικές επενδύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Ένα πλαίσιο συνεργασίας, με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Όπως είπε, «πρόκειται για μία επίσκεψη, η οποία προσδοκούμε ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πλαίσιο των συζητήσεών μας για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, ένα σημείο μεταστροφής προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης με βιώσιμο τρόπο. Στη διαδικασία αυτή, τόνισε ο κ. Σταθάκης, ο ρόλος της Γερμανίας και η σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία έχει καθοριστικό ρόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η ελληνογερμανική συνεργασία έχει εξελιχθεί σε πολλούς τομείς και υπάρχει ένα ευρύ πλαίσιο τεχνικής συνεργασίας, σε πάρα πολλούς τομείς, από την έρευνα και την τεχνολογία μέχρι την εκπαίδευση, τον τουρισμό, τον ενεργειακό τομέα, κ.α.

Υπογράμμισε δε, ότι, το αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων είναι ένα πλαίσιο συνεργασίας, με επίκεντρο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, που αφορά όλο το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και ανανεώνεται για επενδύσεις στους τομείς που υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, όπως στον ενεργειακό τομέα, στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, στην αξιοποίηση αποβλήτων, στον τουρισμό, στην πληροφορική, στις υπηρεσίες υγείας και αλλού.

Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε επίσης, ότι, η Ελλάδα έχει διαμορφώσει ένα πλήρες σύστημα για τις ιδιωτικές επενδύσεις, που περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς τομείς, που είναι η χρησιμοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων, ο αναπτυξιακός νόμος, που χρηματοδοτεί, πρωτίστως, μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε παραγωγή και καινοτομία, οι στρατηγικές επενδύσεις που χρησιμοποιούν τη διαδικασία fast track και συνοδεύονται από το σταθερό δωδεκαετές φορολογικό σύστημα και το σχέδιο Γιούνκερ.

Κλείνοντας, ο κ. Σταθάκης δήλωσε, ότι, «στο πλαίσιο της κοινής κατανόησης και του κοινού συμφέροντος από την επιτάχυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, θα εργαστούμε από κοινού, με οποιονδήποτε τρόπο και με συχνές συναντήσεις αρμόδιων επιτροπών και με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, οι οποίες θα μπορούν να εξετάζουν πολύ συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν στην προώθηση των επενδύσεων και τα οποία καλούμαστε να επιλύσουμε προς όφελος του αμοιβαίου συμφέροντος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*