Σπίρτζης: Ούτε κι εμείς πιστεύαμε ότι θα συγκεντρωνόταν τόσο μεγάλο ποσό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μια επιτυχία για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και προσωπικά για τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Ούτε και εμείς πιστεύαμε ότι από τον διαγωνισμό θα συγκεντρωνόταν ένα τέτοιο μεγάλο ποσό, πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι όσοι εργαζόμενοι από τα κανάλια μένουν χωρίς δουλειά θα απορροφηθούν από τους σταθμούς που πήραν άδεια, νέους και παλιούς, γιατί τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, ακόμη, ότι σε περίπτωση που η Digea δεν εφαρμόσει τον νόμο, σε σχέση με τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια, έχουν υποχρέωση να παρέμβουν τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας.

«Έχουμε πλέον ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπου τα τηλεοπτικά κανάλια είναι νόμιμα, έχουν άδεια έχουν ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας και αποδίδουν στο ελληνικό δημόσιο στον ελληνικό λαό, για την άδεια λειτουργίας τους, συγκεκριμένα ποσά που προέκυψαν από μια διαφανέστατη και καθαρή διαγωνιστική διαδικασία» δήλωσε στη συνέντευξή του ο κ. Σπίρζτης.

Ερωτηθείς αν ήταν επιτυχία του ιδίου ή του κ. Παππά ή του πρωθυπουργού, ο κ. Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν επιτυχία κυρίως του Έλληνα πρωθυπουργού που έδωσε τις πολιτικές κατευθύνσεις από την αρχή για το συγκεκριμένο θέμα και του Νίκου Παππά, του επιτελείου του, των ανθρώπων που εργάστηκαν άκοπα όλο αυτό το χρόνο για να υλοποιήσουν αυτό τον διαγωνισμό».

Σε ερώτηση αν ισχύει ότι τα 246 εκατομμύρια θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Θα κάνετε λίγη υπομονή εωσότου να κάνει ο πρωθυπουργός τις ανακοινώσεις στη Θεσσαλονίκη για το που αυτά τα χρήματα θα κατευθυνθούν»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και ερωτηθείς για τον αν η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από το ύψος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν, ο υπουργός Υποδομών απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς περιμέναμε τέτοιο μεγάλο ποσό, αθροιστικά, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Περιμέναμε αρκετά χρήματα, αλλά ξεπεράστηκε η προσδοκία του τελικού ποσού κι αυτό δείχνει τι έχανε τόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες πολίτες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*