ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Σε αυτή την περιοχή θα μεταφερθούν οι νέες φυλακές Κορυδαλλού….

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ by

Πού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού….Οι νέες φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθούν τελικά στον Ασπρόπυργο, στη θέση «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας», στον χώρο της παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ. Η σχετική εισηγητική έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ήδη στα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το μόνο που απομένει είναι το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών.

Η επιλογή του Ασπροπύργου έγινε λόγω εγγύτητος με τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, τη ΓΑΔΑ και νοσοκομειακές μονάδες. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως οι νέες «φυλακές Κορυδαλλού» θα είναι φυλακές υποδίκων και όχι σωφρονιστικό κατάστημα έκτισης ποινών. Το «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας», είχε παραχωρηθεί το 2004 στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις υποδοχής για άστεγους και τοξικομανείς εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το έργο όμως ματαιώθηκε λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Ο χώρος που επελέγη είναι έκτασης 93 στρεμμάτων, στα όρια του δήμου, πολύ κοντά στο δάσος, και προσδοκία όλων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ότι οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» επισήμανε πως: «Την τελευταία τετραετία οι ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσαν τις τραγικές συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στα καταστήματα κράτησης – τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Συμμορίες που λυμαίνονται τα ιδρύματα, περιστατικά βίας και ανομίας. Μία άνευ προηγουμένου λεηλασία της ίδιας της ασφάλειάς μας. Στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε αναγκαίο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να περιέλθει η εποπτεία των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να υπάρχει άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Βασική μας στοχοπόρευση δεν είναι μόνο να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους υπαλλήλους, που καθημερινά πλέον διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή, αλλά να εγκαθιδρύσουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα που πραγματικά θα επιτελεί τον ρόλο του».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: