Ρωσία: Μέλος του ISIS ένας από τους δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν, ενώ κουβαλούσαν εκρηκτικά

ΚΟΣΜΟΣ by

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) υποστήριξε χθες ότι ο ένας από τους δύο υπόπτους που μετέφεραν εκρηκτικές ύλες και σκοτώθηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας στο Νίζνι Νοβγκορόντ την Κυριακή ήταν μέλος της.
Το «πρακτορείο ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας του ΙΚ, μετέδωσε ένα βίντεο με το οποίο υποστηρίζει ότι «ο ένας από τους δύο που διέπραξαν την επίθεση εναντίον (ανδρών) της στρατιωτικής βάσης του Νίζνι Νοβγκορόντ» είχε ορκιστεί πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση.

Στο βίντεο γίνεται λόγος για μια έκρηξη η οποία τραυμάτισε δύο στελέχη των ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για τη σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία σε μια συνοικία της βιομηχανικής αυτής πόλης του 1 εκατομμυρίου κατοίκων, 400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο για να το ελέγχουν και οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν πυρ. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας δύο υπόπτους, ενώ ένας τρίτος συνελήφθη. Μέσα στο όχημα ανακαλύφθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η περιφερειακή διεύθυνση της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

Το ρωσικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο υπήρχαν υποψίες πως πήγαν στην πόλη, όπου είχαν ενοικιάσει ένα διαμέρισμα, με σκοπό να προετοιμάσουν μια τρομοκρατική ενέργεια.

Οι επιχειρήσεις αυτού του είδους είναι συχνές στον ασταθή ρωσικό Καύκασο, όπου στοχοθετούν μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων, αλλά σπανιότερες σε περιοχές της κεντρικής Ρωσίας.

Τον Μάρτιο, δύο ταυτόχρονες επιθέσεις, την ευθύνη για τη διάπραξη των οποίων ανέλαβε το ΙΚ, είχαν στοιχίσει τη ζωή δύο αστυνομικών στο Νταγκεστάν, μια περιοχή του ρωσικού Καυκάσου, ενώ στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2015, μια ένοπλη επίθεση σε ένα τουριστικό θέρετρο είχε στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου και τους τραυματισμούς δέκα και πλέον άλλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*