Ριζόπουλος: “Η Περιφέρεια Ηπείρου προ των ευθυνών της”

ΕΛΛΑΔΑ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Να μη γίνει η Άρτα Καστοριά: Η Περιφέρεια Ηπείρου προ των ευθυνών της

Όταν δεν υπάρχει πολιτική υπάρχει παραπολιτική και όταν δεν υπάρχει πληροφόρηση υπάρχει παραπληροφόρηση.

Τους μήνες που συμμετέχουμε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας Ηπείρου έχει καταστεί σαφές ότι στα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει -όπως το μεταναστευτικό, η ανάπτυξη και τώρα η πανδημία του κορωνοϊού- η Περιφερειακή αρχή έχει δείξει ότι ακολουθεί μια πεπατημένη λογική χρόνων που πλέον δεν ανταποκρίνεται στο σύγχρονο πνεύμα διοίκησης, στη σοβαρότητα των προβλημάτων και την αλλαγή των αναγκών της κοινωνίας.

Γιατί είναι άλλο να βάζεις άσφαλτο σε δρόμους για χάρη των ψηφοφόρων σου και άλλο να κληθείς να διαχειριστείς κορυφαία ζητήματα. Ξεκαθαρίζουμε ότι αναγνωρίζουμε το σοβαρό έργο που επιτελείται από το κεντρικό σύστημα Υγείας και πολύ περισσότερο από τον ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση όμως της Ηπείρου η Περιφερειακή Αρχή είναι σε απόλυτη σύγχυση λόγω της ανικανότητάς της και έλλειψη εμπειρίας διαχείρισης ζητημάτων μεγάλου μεγέθους, χωρίς πελατειακές σχέσεις. Το λέμε αυτό με μεγάλη θλίψη γιατί αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο απαιτείται ηγεσία που δεν υπάρχει.

Κατ’ αρχήν έχουμε μπερδέψει το μένουμε σπίτι με το κρατάμε το στόμα μας «βουλωμένο». Δεν είναι η ώρα για μυστικότητα, όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τον πλανήτη αποδεικνύεται πως το μεγαλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η ενημέρωση.

Άρα, λοιπόν, εδώ συντελείται μια ξεκάθαρη προσπάθεια περιορισμού της ενημέρωσης και δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτό ότι αυτό, λόγω της έντονης εσωστρέφειας της κοινωνίας, οδηγεί σε παραπληροφόρηση.

Όλο αυτό συνδέεται με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Άρτα.

Το πρώτο κρούσμα σε συγκεκριμένη επιχείρηση της περιοχής εντοπίστηκε την Παρασκευή. Από την ημέρα εκείνη, ακριβώς επειδή υπάρχει η «καταπίεση» της μη πληροφόρησης για να μην αποκαλύπτονται τα στραβά της λειτουργίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η διεύθυνση Υγιεινής Π.Ε. Άρτας εργάζεται μόνη της σε αυτό το ζήτημα χωρίς καμία συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην λογική ερώτηση γιατί το κρούσμα που προέκυψε την Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας την Τρίτη, η πιθανότερη απάντηση είναι ότι η επέκταση των κρουσμάτων μέσα στη συγκεκριμένη μονάδα δεν μπορούσε να συγκρατηθεί επικοινωνιακά.

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/2JBA4ry

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*