ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

“Θου-Βου Φαλακρός Πράκτωρ, Επιχείρηση: Γης Μαδιάμ” από τον Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων … !!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Υιοθέτησε την πόλη σου» είναι το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να «υιοθετήσουν» έναν δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά, μία γειτονιά, ακόμα κι ένα δέντρο ή ένα παγκάκι της πρωτεύουσας, αναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, και την ευθύνη για την φροντίδα και τη συντήρησή του, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων όπου και όταν χρειάζεται.

Το πρόγραμμα ανακοίνωσε και παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου. Όπως ανέφερε, «πρόκειται για ένα νέο μοντέλο άσκησης δημόσιας πολιτικής, όπου αλληλεπιδρούν το Δημόσιο με τις επιχειρήσεις, με την κοινωνία των πολιτών, με τα πανεπιστήμια, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η πρωτεύουσα, η Αθήνα, η πόλη μας, είναι υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων, είναι υποχρέωση του δημοτικού συμβουλίου, είναι υποχρέωση του δημάρχου. Είναι όμως ταυτόχρονα και δικαίωμα όλων. Και η ευθύνη για την πόλη είναι κατά 50% του δήμου, είναι όμως και κατά 50% ευθύνη του δημότη».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν: 216 700 3325 και [email protected], www.athenspartnership.org.

Η ανάρτηση Μπακογιάννη

“Το «Υιοθέτησε την πόλη σου» δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα. Είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας μας για την αντιμετώπιση των δημόσιων χώρων, της γειτονιάς και κάθε γωνιάς της πόλης. Είναι η ευκαιρία για κάθε δημότη, επιχείρηση, σύλλογο ή φορέα, να υιοθετήσει ένα δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά ή ένα παγκάκι. Να το φροντίζει, να το συντηρεί και να το διατηρεί καθαρό, με τη στήριξη του Δήμου, σαν να ήταν δικό του. Γιατί έτσι αναδεικνύεται και λειτουργεί η κοινωνία των πολιτών. Έτσι έχει αποτέλεσμα η συνεργασία ιδιωτών και δημοσίου. Να τολμήσουμε ένα νέο τρόπο άσκησης της Δημόσιας Διοίκησης. Με υπευθυνότητα και διαφάνεια. Για την Αθήνα που αλλάζει από όλους, για όλους” έγραψε στο Facebook o Δήμαρχος Αθηναίων ανεβάζοντας ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ταινία “Θου-Βου Φαλακρός Πράκτωρ, Επιχείρηση: Γης Μαδιάμ” με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go to Top
%d bloggers like this: